Annonce
Langeland

Fyns Amts Avis mener: En 2020-sommer kan redde meget - bare ikke festivalerne

Lokalredaktør Catrine Madelaire, Fyns Amts Avis Langeland

Efter måneders uvished fik festivalerne endelig klar besked. Men det var ikke den besked, de havde håbet på.

Langeland er lige som andre steder på Sydfyn hårdt ramt. Mest markant bliver udeblivelsen af Langelandsfestivalen. Borgmester Tonni Hansen (SF) taler om op mod 30 millioner kroner, som det langelandske samfund går glip af i den forbindelse, mens Rudkøbings handelsstandsformand tager det mere roligt. For med sommeren 2020 in mente er det sandsynligvis ikke en katastrofe for lokalsamfundene at gennemføre en sommer uden festivaler.

Nogle mener ligefrem, at det store danske turistrykind sidste sommer var bedre for Langeland end de 25.000 til 30.000 festivalgæster fra Langelandsfestivalen, for de nye danske turister var langt mere købestærke end festivalgæsterne, der ofte har forsynet sig ved den tyske grænse, inden de med fyldte biler ankom til Langeland. Derimod brugte de nye turister lokalsamfundet i langt højere grad og havde oftere pengepungen oppe ad lommen.

Annonce

Ikke desto mindre lægger den politiske melding om højest 2000 samlet en række festivaler ned. Tirsdag aflyste de en efter en. Om de alle rejser sig til næste sommer, må tiden vise. Vi kan kun håbe. Hansted Live er ude med en opfordring til, at man donerer sin købte billet til festivalen, mens blandt andre Frikadellefesten i Lohals lover at komme stærk igen til næste år.

Det er synd og tæt på en katastrofe for de mange små og store festivaler, der kendetegner Sydfyn om sommeren, at de endnu engang må aflyse. Samtidig er der også en vis lettelse at spore hos mange, fordi de har skullet planlægge som normalt, men med en voldsom  usikkerhed hængende over hovedet.


Det er synd og tæt på en katastrofe for de mange små og store festivaler.


Fælles for dem er, at det er en yderst vanskelig situation med to år i træk uden indtjening. Der må også være en vis nervøsitet i de forskellige lokalsamfund med udsigten til ingen festivaler, for de trækker folk til butikker, caféer, restauranter, udstillinger - og mange benytter sig af en overnatning eller to.

Med de langelandske erfaringer fra sidste sommer tyder meget på, at en 2020-sommer kan redde meget - bare ikke festivalerne, desværre. Hvis vi på Langeland og resten af Sydfyn skal sætte vores lid til vores landsmænd, kræver det, at de udenlandske turistmål forbliver orange sommeren over. Så mens festivalerne har fået en afklaring - omend den er nedslående - må det øvrige samfund vente i spænding på, om vi formår at tiltrække lige så mange turister, som sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce