Annonce
Langeland

Fyns Amts Avis mener: Debatten om Rema 1000 har udviklet sig til en farce - her er fakta

Arkivfoto: Jacob Schultz

Det er efterhånden svært at finde hoved og hale i debatten om Rema 1000 i Rudkøbing. Senest har en annoncekampagne skabt noget nær total forvirring for almindelige mennesker, der har andet at tage sig til end at holde sig ajour med, hvad der sker på den front.

Rema 1000 har indrykket en stor annonce i Fyns Amts Avis og Ugeavisen Øboen med en tak til Rudkøbings borgere, kommunens embedsmænd og kommunalbestyrelsen for "beslutningen, så vi nu kan komme til Rudkøbing", som det lyder i annoncen, hvor der også står, at Rema 1000 glæder sig til at byde alle velkomne senest i 2023.

Lokalredaktør Catrine Madelaire

Reaktionerne kom prompte på sociale medier; for har Rema 1000 fået lov til at bygge i Rudkøbing? Remas annonce var lige kæk nok, kan man mene. For der er mange bump på vejen og ikke mindst et kommunalvalg, der kan spænde ben for kædens planer.

Annonce

Annoncen var et svar på en anden annonce fra Rudkøbing Handelsstandsforening med teksten "Rudkøbing bymidte - død eller levende - det er dit valg." Formanden for handelsstandsforeningen, Jørgen Nielsen, er også de konservatives spidskandidat, og det faldt ikke mindst en række SF'ere, men også mange andre, for brystet, der anklagede ham for at bruge foreningen til at fremme egne politiske interesser, hvilket han dementerede efterfølgende. Desuden beklagede han ordlyden af annoncen.

Der er ikke noget at sige til, hvis man i et svagt øjeblik mister overblikket

Mens et politisk flertal har sagt ja til det indledende arbejde for at skabe plads til Rema 1000 på gasværksgrunden lidt uden for det øvrige handelsliv i Rudkøbing, sår øens bevaringsforening tvivl om, hvorvidt det overhovedet er lovligt.

Der er ikke noget at sige til, hvis man i et svagt øjeblik mister overblikket, men fakta er, at kommunens administration i øjeblikket arbejder på et forslag til et kommuneplantillæg, hvor området for detailhandel i Rudkøbing står til at blive udvidet. Hvis politikerne godkender det, skal tillægget i offentlig høring, hvorefter der igen skal tages en politisk beslutning. 

Hvis politikerne stadig er positive - og hvis tillægget overholder loven - skal Rema 1000 forhandle med kommunen, der ejer en del grunden, som supermarkedet ønsker at bygge på. Hvis de lander en handel, skal der udarbejdes en lokalplan for det specifikke område. Om planerne når så langt, må kommunalvalget vise.

Det er fakta i en debat, der efterhånden har udviklet sig til en farce.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Reaktioner på ny multiarena i Svendborg: Stor begejstring, men politiker er skeptisk

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Efter kraftig opfordring fra politiet: Ny parkeringsplan kan sende p-vagter tilbage på gaden

Svendborg For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Svendborg

To mænd dømt og udvist af landet for tyveri af spiritus: SuperBrugsen i Skårup oplever flere, der snupper de dyre flasker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Ærø

Mek Peks far og søn projekt er efter ti år endelig lykkes

Sport For abonnenter

Svendborg-Oure FA er i 3. division - nu falder afgørelserne i Danmarksserien

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Langeland

Øhavsmarkedet er skudt i gang: - Ulla er ny og håber på mange besøg over sommeren

Svendborg

Mads og Signe vågnede til lyden af knust glas midt om natten: - Pludselig stod der en fremmed mand i naboens have

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Sport For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Multiarena i Svendborg kan sikre, at vi ikke længere skal være underdogs

Livsstil For abonnenter

Michael Ahlefeldt laver kunst i neon: - Jeg blotter mig med det her

Faaborg-Midtfyn

Endnu en investering er på vej: Steensgaard vil gerne købe mere jord

Annonce