Annonce
Langeland

Fyns Amts Avis mener: Debatten om Rema 1000 har udviklet sig til en farce - her er fakta

Arkivfoto: Jacob Schultz

Det er efterhånden svært at finde hoved og hale i debatten om Rema 1000 i Rudkøbing. Senest har en annoncekampagne skabt noget nær total forvirring for almindelige mennesker, der har andet at tage sig til end at holde sig ajour med, hvad der sker på den front.

Rema 1000 har indrykket en stor annonce i Fyns Amts Avis og Ugeavisen Øboen med en tak til Rudkøbings borgere, kommunens embedsmænd og kommunalbestyrelsen for "beslutningen, så vi nu kan komme til Rudkøbing", som det lyder i annoncen, hvor der også står, at Rema 1000 glæder sig til at byde alle velkomne senest i 2023.

Lokalredaktør Catrine Madelaire

Reaktionerne kom prompte på sociale medier; for har Rema 1000 fået lov til at bygge i Rudkøbing? Remas annonce var lige kæk nok, kan man mene. For der er mange bump på vejen og ikke mindst et kommunalvalg, der kan spænde ben for kædens planer.

Annonce

Annoncen var et svar på en anden annonce fra Rudkøbing Handelsstandsforening med teksten "Rudkøbing bymidte - død eller levende - det er dit valg." Formanden for handelsstandsforeningen, Jørgen Nielsen, er også de konservatives spidskandidat, og det faldt ikke mindst en række SF'ere, men også mange andre, for brystet, der anklagede ham for at bruge foreningen til at fremme egne politiske interesser, hvilket han dementerede efterfølgende. Desuden beklagede han ordlyden af annoncen.

Der er ikke noget at sige til, hvis man i et svagt øjeblik mister overblikket

Mens et politisk flertal har sagt ja til det indledende arbejde for at skabe plads til Rema 1000 på gasværksgrunden lidt uden for det øvrige handelsliv i Rudkøbing, sår øens bevaringsforening tvivl om, hvorvidt det overhovedet er lovligt.

Der er ikke noget at sige til, hvis man i et svagt øjeblik mister overblikket, men fakta er, at kommunens administration i øjeblikket arbejder på et forslag til et kommuneplantillæg, hvor området for detailhandel i Rudkøbing står til at blive udvidet. Hvis politikerne godkender det, skal tillægget i offentlig høring, hvorefter der igen skal tages en politisk beslutning. 

Hvis politikerne stadig er positive - og hvis tillægget overholder loven - skal Rema 1000 forhandle med kommunen, der ejer en del grunden, som supermarkedet ønsker at bygge på. Hvis de lander en handel, skal der udarbejdes en lokalplan for det specifikke område. Om planerne når så langt, må kommunalvalget vise.

Det er fakta i en debat, der efterhånden har udviklet sig til en farce.

Annonce
Ærø For abonnenter

En skorstensfejer, en læge og en militærmand: Mød de nye ansigter i Ærøs kommunalbestyrelse

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Anns mand vidste, at hun var lesbisk: Alligevel giftede de sig

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konkursramt vvs'er og arkitektfirma i konflikt: Beskyldningerne flyver, og store fynske prestige-byggerier forsinkes

Debat

Klumme: Spar ikke på visionerne for børnenes læring og dannelse

Søsiden

Når standardfærgen skal spare et kvarter: Ekspres-fart fordobler elforbrug

Lyt: Florin overlever ved at sælge hjemløse-aviser: - Min eneste drøm er, at mine børn får et bedre liv

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Millionoverskud på ejendomme, overfladebehandling og rengøring - og to tilfredse murermestre

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Langeland

Læserbrev: Lad os nu få en helhedsplan for et grønt og levende Torvet

Langeland

Bagenkoppernes nye icebreaker: Ny van(d)vittig festival på Sydlangeland

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Ærø

Forvirring om avisbudene: Hvad skal der ske?

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Langeland

Nyt erhvervsnetværk: - Der gemmer sig små virksomheder derude, men vi kan ikke finde dem

Annonce