Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Ærgerlig og nødvendig beslutning

Kultur- og navneredaktør David L. Bernicken

Caroline Amalielund er en smuk bygning, der er placeret på en om muligt endnu smukkere plet i Svendborg op mod Ørkild Slots Voldsted og på kanten af den lille skov Caroline Amalielund.

Det er et skønt sted, og det må være et dejligt sted at blive gammel. Det har mange mennesker oplevet, siden Svendborg Alderdomshjem blev indviet i 1912, men nu er det snart slut med at drive plejecenter i Caroline Amalielund.

Vi kan ærgre os over det og begræde det, men sandheden er, at tiden og udviklingen er løbet fra bygningen, og det vil være en ordentlig mundfuld at restaurere og bygge om, så stedet kan blive toptunet og leve op til nutidens og ikke mindst fremtidens forventede krav til plejecentre.

Annonce

Netop det at leve op til kravene har stor betydning, og det kan ikke nytte noget, at vi går på kompromis. Skønheden kan ikke opveje mangler, når det gælder sikkerhed og velfærd.

Jovist, en investering i underkanten af 30 millioner kroner ville kunne fikse situationen, men spørgsmålet er, om de pengene er fornuftigt givet ud på en ejendom, som på flere fronter ikke længere er indrettet optimalt til formålet. Er det så ikke bedre, hvis vi bruger pengene på at bygge noget nyt, som i højere grad er fremtidssikret eller på anden måde skaffer den nødvendige plads til de mennesker, der har brug for en plads på et plejecenter.


Beslutningen om at lukke centeret er smertelig. Positivt er det dog, at der med beslutningen ikke følger et nedrivningskrav med.


Det vil også være en hård omgang for beboerne, hvis de skal flyttes. Det vil kræve omhyggeligt forarbejde og god omsorg. Den mission må ikke mislykkes.

Svært bliver det også at matche Caroline Amalielunds æstetiske udtryk og gode placering, hvis der skal bygges nyt, men den opgave må vi forvente, at politikere og embedsmænd kan løse. Det er et krav.

Beslutningen om at lukke centeret er smertelig. Positivt er det dog, at der med beslutningen ikke følger et nedrivningskrav med.

Ejendommen rummer med andre ord fortsat et potentiale, som skal og bør udnyttes. Om det skal være til ungdomsboliger, kollegieboliger, kontorer eller noget helt fjerde, må fremtiden vise. Vi ved dog allerede nu, at der kommer til at ligge nogle uddannelser meget tæt på i nær fremtid. Måske kunne de to ting kobles.

Annonce
Ærø For abonnenter

Succes i Borgnæs: Skurvogn omdannet til cafe

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Varmt kyllingekød og defekt køleskab: Burgerrestaurant får sur smiley og bøde

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Ærø

Sidste chance: Eneste vaccinested på Ærø lukker

Svendborg

Sort Audi stjålet i Hesselager: Politiet har en mistænkt i kikkerten

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Coronasplittelsen må ikke slå rødder

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Debat: Landbruget - et overreguleret erhverv

Erhverv

Stor manøvre i sydfynsk bilbranche: C.A. Larsen overtager Citroën og Opel

Faaborg-Midtfyn

Sidst kom der 17.000 på Brahetrolleborg: Nu går de efter 20.000 gæster i weekenden

Svendborg

Narkosalg, afpresning og vold: To svendborgensere fængslet

Erhverv For abonnenter

Brugsforening standser blødning med omstridt butikslukning: - Det var mit lille barn

Ærø

Gratis færger alle dage med Ærøfærgerne

Annonce