Annonce
Debat

Fyns Amts Avis: Lad os nyde det med omtanke

Kultur- og navneredaktør David L. Bernicken. Foto: Robert Wengler

Spændingen har ikke været til at tage fejl af og savnet har været stort, men nu må vi altså langt om længe igen indtage en forfriskning på en café, spise middag på en restaurant, gå på museum og mange andre gode ting.

Der er vel næsten ikke meget andet at sige end skål, og hvor er det godt, at vi har fået denne del af hverdagen tilbage. Ganske vist med nogle medfølgende krav og betingelser, vi skal overholde.

Følelsen har været, at vi har været holdt indespærret i månedsvis, og derfor er en sammenligning med køer, der kommer på græs i foråret ikke helt fremmed. Og det skal da også nydes, at mulighederne endelig åbner sig.

Annonce

Det er godt for en særdeles trængt branche. Også selv om der er blevet lagt nogle svære benspænd ud.


Det siger dog også sig selv, at vi ikke må lægge hjernen i garderoben, inden vi parkerer os på en caféstol.


Mennesket er en social art, og en del af vores sociale sult stilles i samværet om en kop kaffe, te, øl eller et besøg på en restaurant.

Derfor kan der heller ikke herske nogen tvivl om, at det vil styrke den mentale folkesundhed, at vi langt om længe har fået mulighed for at mødes og slå os ned i byrummene igen.

Det siger dog også sig selv, at vi ikke må lægge hjernen i garderoben, inden vi parkerer os på en caféstol.

Vi skal fortsætte med at færdes med omtanke, når vi mødes med andre mennesker i hyggeligt lag eller går på biblioteket, i storcenteret eller på et museum.

Coronapandemien er jo i sagens natur ikke forsvundet, og den kan kun holdes under kontrol, hvis vi holder fast i dyderne, hvor vi holder godt styr på hygiejnen, holder den nødvendige afstand og passer godt på hinanden.

Vi skal være overordentlig skarpe på det område, ind til vi har opnået den famøse flokimmunitet. Bare som et minimum.

Kan vi det, kan vi forhåbentlig også undgå det nærmest ubærlige. Altså at vi skal slå bak endnu en gang. De menneskelige og økonomiske omkostninger kan blive voldsomme, hvis vi igen mister kontrollen over smitten.

Lige nu er det dog en fornøjelse at opleve begejstringen ved denne del af genåbningen, der giver os nogle af de mindre glæder tilbage.

Lad os nyde det med stor omtanke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Dispensationer i stride strømme

Annonce