Annonce
Svendborg

Fyn Rundt: Gamle sejlskibe vil tilbage til Svendborg

Faaborg overtog i sommer Svendborgs faste rolle som afslutningshavn på sejladsen rundt om Fyn for bevaringsværdige træskibe, og faaborgenserne bød de 52 skibe velkommen i havn. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Foreningen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe vil igen i havn i Svendborg, efter at sejlskibene i sommer for en sjælden gang valgte en anden kurs.
Annonce

Svendborg: Efter et år med dønninger og høj søgang i kulissen, er Svendborg igen på vej ind i varmen hos folkene bag den traditionsrige kapsejlads rundt om Fyn for bevaringsværdige sejlskibe.

De 52 sejlskibe lagde i sommer for en sjælden gang kursen udenom Svendborg, men efter et bestyrelsesmøde i foreningen bag sejladsen, er der nu enighed om, at man igen ønsker at gå i havn i Svendborg i 2020. Det fortæller Jay Brun Jensen, der er stævneleder og kasserer i foreningen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe.

- Jeg kan godt afsløre, at vi vil spørge Svendborg, om vi må have lov til at komme på besøg igen, fortæller Jay Brun Jensen efter et bestyrelsesmøde, der blev holdt i forbindelse med sejladsen Limfjorden Rundt for et par uger siden.

Sejladsen er startet i Svendborg, og skibene vil gerne til Svendborg, der er den maritime hovedstad på Fyn. Selvfølgelig skal vi have Svendborg med igen.

Jay Brun Jensen, stævneleder

Annonce

Maritim hovedstad

I bestyrelsen var der enighed om, at man i sommer savnede Svendborg på ruten, og derfor retter foreningen nu henvendelse til borgmester Bo Hansen. Man vil kort sagt invitere sig selv på de almindelige betingelser, som blandt andet betyder, at kommunen skal servere morgenmad for besætningerne, inden der lettes anker, finde plads i havnen og glemme alt om havnepenge.

- Sejladsen er startet i Svendborg, og skibene vil gerne til Svendborg, der er den maritime hovedstad på Fyn. Selvfølgelig skal vi have Svendborg med igen, siger Jay Brun Jensen.

Svendborg var i mange år afslutningshavn for sejladsen, men der er ikke lagt op til, at Svendborg kan få den status i 2020. Jay Brun Jensen fortæller, at man arbejder med en anden afslutningshavn, men at ruten endnu ikke er på plads. I sommer sluttede sejladsen i Faaborg.

Det er planen, at ruten skal fastlægges endeligt i forbindelse med en generalforsamling, der holdes på Børsen i Svendborg den 2. november.

Annonce

Ryste posen

Jay Brun Jensen, der er tidligere daglig leder af Maritimt Center i Svendborg, fortæller, at man sejlede udenom Svendborg i 2019, fordi man ønskede at prøve noget nyt.

- Den korte version er, at vi ønskede at ryste posen, siger Jay Brun Jensen, der nu vælger at se fremad.

Inden foreningen valgte at lægge kursen udenom Svendborg, var der opstået turbulens i det sydfynske sejlskibsmiljø i forbindelse med en sammenlægning af Maritimt Center og Svendborg Event. Sammenlægningen betød blandt andet, at Jay Brun Jensen og Hanne Bourgeat sagde deres job op, og at støtteforeningen Maritimt Centers Venner blev opløst.

Fulton anløb i sommer havnen i Assens, og næste år er det planen, at de mange bevaringsværdige sejlskibe igen skal til Svendborg. Foto: Michael Bager
Sejladsen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe er på vej tilbage til Svendborg efter et år uden Svendborg på rutekortet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Sejladsen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe er på vej tilbage til Svendborg efter et år uden Svendborg på rutekortet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Fyn

Suverænt fynsk DM-guld fredag aften

Annonce