Annonce
Langeland

Fyn og Langeland: Kæmpe filmkonkurrence ramt af coronavirus

Landets største animationsfilmskonkurrence for skoler er i gang. På Langeland viser eleverne sine film d. 18. marts. Vinderne går videre til finalen. Arkivfoto: Kenneth Skipper
Konkurrencen Edit 24 også ramt af coronavirus

LANGELAND: Landets største animationsfilmskonkurrence for skoler, der ellers har været i fuld gang, er som så meget andet blevet ramt af coronavirussen. Blandt andet blev den langelandske galla, der skulle have fundet sted forleden, aflyst, eller i hvert fald udsat på ubestemt tid.

Konkurrencen, kaldet Edit 24, har eller skal have deltagelse af 3.700 fynske skoleelever i 4.-7. klasse, som vil producere mere end 1000 kortfilm. Hvis man altså når det.

Det er nemlig endnu uvist, hvad der skal ske, men Film Fyn, som står bag konkurrencen på Fyn, Langeland og Ærø, arbejder på højtryk med at finde en løsning, så man kan gennemføre, når samfundet forhåbentlig om nogle uger er oppe i omdrejninger igen.

Man vil meget gerne have kåret regionale vindere, fordi der siden venter en landsdækkende konkurrence. /milo, catma

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Sydfynske trafikprojekter på dagsordenen nu

Coronakrisen har sat meget i stå og i de seneste uger har vi i Folketinget brugt mange kræfter på adskillige hjælpepakker til mange forskellige sektorer for at hjælpe Danmark så skånsomt som muligt gennem krisen. Nu er tiden kommet til også igen at se fremad. Væksten er ikke alene gået i stå, den er også slået tilbage. Derfor er det vigtigt, at vi fra statens side hurtigt får gang i nye projekter, der kan skabe og understøtte ny vækst, beskæftigelse og udvikling. I Venstre har vi nu meldt ud og opfordret til forhandlinger om igangsættelse af infrastruktur- og trafikprojekter. Det sydfynske trafikprojekt ”Fra Omvej til Genvej” skal på dagsordenen i Folketinget nu og sammen med Lolland/Falster dermed skabe hurtigere trafikkorridor fra Sydfyn til Femernforbindelsen, som forventes at komme om nogle år. Her på den sydfynske side handler det om en ny omfartsvej på Tåsinge, og på Lolland-siden om en fremskudt færgehavn. Projektet vil give øget og hurtigere fremkommelighed. På den måde vil projektet medvirke til at gøre Svendborg, Langeland og hele det sydfynske område attraktivt at investere i som virksomhed og samtidig styrke bosætningen. Allerede i disse år inden Femernforbindelsen er etableret, mærker man tydeligt, at trafikmængden øges hen over Tåsinge og Langeland. Derfor skal dette vigtige trafikprojekt på dagsordenen nu. Samtidig udestår der også investeringer i at færdiggøre investeringer i støjskærme fra Svendborgmotorvejen og et stykke frem mod Svendborgsund. En del er lavet. Det resterende bør sættes i gang nu. Og det er ligetil at gå i gang med nu. Helt oplagt er det naturligvis også nu at få sat gang i cykelstiprojektet fra Ollerup til Svendborg. Nu har staten chancen for at gå foran og give et projektet et godt startskud. Lad os komme i gang. Kære regering. Sæt infrastrukturplan på dagsordenen nu, og indkald til forhandlinger. Sæt disse sydfynske trafikprojekter på planen. Der er behov for det.

Fyn

Fem testcentre på vej: Skal kunne corona-teste 5000 fynboer om dagen

Erhverv

Butikkerne lider: Men loyale kunder i lokalsamfund kan gøre livet lettere efter krisen

Annonce