Annonce
Fyn

Fyens Væddeløbsbane: Travets dronning skal kåres

Carna Sensei har vundet masser af storløb. Blandt andet Grand Circle 4-års hoppechampionat i Skive (billedet) og sidste års DM for hopper. Foto: Flemming Andersen
Fredag bliver en af årets helt store dage på Fyens Væddeløbsbane med DM for hopper og Richard Møller Nielsens Mindeløb.
Annonce

Normalt plejer nyklassikeren, Richard Møller Nielsens Mindeløb at være en begivenhed i sig selv på Fyens Væddeløbsbane. Men eftersom corona har vendt grundigt op og ned på alting, må løbet til ære for og minde om den afdøde EM-landstræner finde sig i at stå lidt i skyggen, når der fredag eftermiddag er travløb på Fyens Væddeløbsbane.

Hovedbegivenheden bliver nemlig Danmarksmesterskabet for hopper, der har lokket 11 af landets bedste travheste af hunkøn til den fynske oval for at kæmpe om en førstepræmie på 60.000 kr. Løbet plejer normalt at blive afviklet i foråret, men nu er det så flyttet til denne august-fredag, der tegner til at blive til den godt og vel lune side.

Fyens Væddeløbsbane, fredag kl. 15.30

1. løb: Gann Du Saptel (2), Gin Flame (7), Anabel WG (4), outs.: Cannonball Macoy (6).

2. løb: Forecast (7), Another Dream (6), DAD Flamingo (1), outs.: Come On Hugo (8).

3. løb: Billi Time (4), Enjoy Banker (5), Copain d'Amerique (3), outs.: Cointreau (7).

4. løb: Larsson (1), Vivaldi (5), Machiavelli (8), outs.: Baxo Epice (7).

5. løb: Dotsy Lady (8), Honor (4), Elvira M (6), outs.: Friday (2).

6. løb: Carna Sensei (8), Cassiopeia (2), Danielle DD (9), outs.: Dusty Shadow (4).

7. løb: Fox On The Run (2), Frontrunner Shadow (4), Freja Blåbjerg (6), outs.: Louisiana (3).

8. løb: Estrella Sisa (9), Falco Simoni (2), Call Me Quick PD (5), outs.: Extra T Aage (7).

9. løb: Babe From Above (5), Sunny Boy Lavec (9), Sussie Hastrup (4), outs.: Cult (1).

V5-forslag, 75 kr.

1. afd.: 1, 4, 6, 7, 8,

2. afd.: 4.

3. afd.: 1.

4. afd.: 2, 4, 8.

5. afd.: 2, 4, 5, 8, 9.

Sådan en løbsdag plejer der at komme masser af tilskuere på lægterne, men corona-betinget må der højst være 500 mennesker, og samtlige pladser er reserveret på forhånd, så det giver hverken mening at ringe til banen eller møde op, hvis man vil se storløbet.

Annonce

Tvivlsom form

Mens Richard Møller Nielsens Mindeløb givetvis får en meget klar favorit i den tyske sejrssluger, Larsson, ser DM for hopper mere åbent ud. Den på papiret bedste hest i feltet er utvivlsomt Carna Sensei, som vandt DM-løbet i fjor. Men formen er måske lidt tvivlsom på Steen Juuls hoppe, der har været gennem en operation tidligere på året.

Carna Sensei gjorde comeback i juni og har startet tre gange i hårdt svensk selskab uden at få noget særligt ud af det. Ydermere har hoppen et dårligt startspor, så Steen Juul er ikke ligefrem jubeloptimist inden starten.Vi har ikke fået den bedste lodtrækning med spor otte, og det kan være svært at komme ind i løbet derude fra.

Travtræner Steen Juul om Carna Sensei


I et interview på Dansk Hestevæddeløbs hjemmeside udtaler Juul:

- Vi har ikke fået den bedste lodtrækning med spor otte, og det kan være svært at komme ind i løbet derude fra. Jeg vil kalde hende en outsider på fredag. Hun er selvfølgelig ikke helt væk i dette selskab. Og alt virker godt med hende. Jeg kørte et fint intervalarbejde med hende i går (mandag, red.).

Steen Juul fortæller videre, at han ikke mener, Carna Sensei helt har fundet sit gamle selv efter operationen, så nogen oplagt favorit bliver den forsvarende hoppe-mester ikke.

Der er også nok af andre gode bud på titlen som landets travdronning 2020. Flemming Jensen har en trio til start, hvor både Cash Flow og især Cassiopeia ligner seriøse vinderbud. Det samme kan siges om Jeppe Rasks Danielle DD, der kommer med en frisk sprintersejr i bagagen, og så ville det nok være dumt at afskrive Jeppe Juels Dusty Shadow, der var toer i Derby Hoppeløb sidste år. Hun har intet vist siden vinterpausen, men har stort potentiale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce