Annonce
Fyn

Fyens Væddeløbsbane: Favoritten Fossa svigtede ikke

Fossa vandt tidligere på året tre-årings-grand-prix i Aarhus. Søndag på Fyens Væddeløbsbane blev der føjet endnu en sejr til samlingen. Arkivfoto: Ole Hindby
De to finaler i Dansk Avlsløb fik en ventet og en knap så ventet vinder.
Annonce

Hestevæddeløb: Helt efter bogen gik det ikke i de to finale-løb i Dansk Avlsløb for de tre-årige heste. I finalen for hopperne svigtede den store favorit, Frontrunner Shadow, nemlig. Et løb udvendigt på den førende Fiore blev for voldsom en opgave for favoritten.

I stedet var det Fighter KK, som undervejs skyggede favoritten, der viste sig som den stærkeste, da den uden de helt store sværdslag nedkæmpede den førende Fiore og hentede en sejr til godt seks gange indsatsen. Fighter KK har i modsætning til konkurrenterne ikke vist sig i de store årgangsløb før nu, men nu kan den gå ind i fire-års-sæsonen som en af de fremtrædende kandidater, når de store hoppeløb skal køres.

Annonce

Som forventet

Finalen for hingste og vallakker gik præcis som forventet: Den store favorit, Fossa, tog spids, og så var det løb i princippet kørt. Steen Juul måtte dog være lidt efter Fossa, da René Jonassen sendte Felix til angreb i opløbet, men rigtig spændende blev det aldrig.

- Jeg følger bare med som passager, hesten bestemmer selv, sagde Steen Juul efter sejren. Han har kørt den Gordon Dahl-trænede og fynsk-opdrættede vallak gennem hele sæsonen, som har givet en indtjening på godt en trekvart million kr.

- Den har været med til at præge alle årgangsløb og er en fantastisk fin hest, lød det fra Steen Juul om Fossa.

Annonce

Tre gange Jensen

Ud over de to avlsløbs-finaler var der liga-løb på programmet, og her dominerede Flemming Jensen.

Han sad bag spillernes favorit i tre af liga-løbene, og indfriede alle forventninger. Med Dekanen K satte han sig til rette udvendigt på den førende Henbianca Boko og havde fuldstændig styr på konkurrenterne.Jeg følger bare med som passager, hesten bestemmer selv.

Steen Juul om Fossa


Efter at Raket Brodde var udgået, var Jensen også blevet favorit med Aros Line i Liga-2-løbet, og da ekvipagen havde overtaget føringen, var det løb kørt. Tempoet blev droslet alvorligt ned, og i opløbet forsvandt Aros Line fra konkurrenter i 1:05-tempo.

Tycoon Conway Hall var hesten, der gjorde Jensens trio komplet. Også her var opskriften føring stort set hele vejen, og i opløbet var kun Thunder Peak i stand til nogenlunde at følge med, men spændende blev Liga-1-finalen aldrig.

Eneste overraskelse i V5-spillet blev leveret af Jeppe Juel i Liga-4-løbet, hvor Zadok Font i en mægtig afslutning blæste forbi Escape AP og Bella Donna.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tidligere GOG-profil til udlandet

Annonce