Annonce
Fyn

Fyens Væddeløbsbane: Den bedste hoppe vandt DM

Carna Sensei med Steen Juul (th.) genvandt Danmarksmesterskabet for hopper på Fyens Væddeløbsbane. Foto: Jesper Mads Eriksen
Et afventende løb var nøglen til succes for Carna Sensei og Steen Juul i DM for Hopper på Fyens Væddeløbsbane.
Annonce

Ved fredagens storløb på Fyens Væddeløbsbane, DM for Hopper, var Carna Sensei både forsvarende mester og den på papiret bedste hest i feltet. Men den var ikke favorit i løbet. Den værdighed kom klart til at tilhøre Flemming Jensens Cassiopeia, der da også planmæssigt tog føringen i DM-løbet.

Udvendig sørgede den ret upåagtede Askepot Macoy for at tempoet blev holdt oppe, og i bagfeltet sad Carna Sensei med Steen Juul i sulkyen og afventede slagets gang. Der skete ikke ret meget mere før med 6-700 meter igen, hvor Tourmalet angreb fra bagfeltet og fik Carna Sensei med i ryg.

Ind i opløbet fik Steen Juul fuld fart i Carna Sensei, der meget let nedspurtede Cassiopeia og en tapper Askepot Macoy.De fik ikke lov til at slå os i ’92, men det gjorde de så i dag.

Tommy Møller Nielsen


- Jeg vidste jo, jeg havde den bedste hest i feltet, men den havde gået nogle halvdårlige løb, sagde en tilfreds Steen Juul efter sejren, der indbragte 60.000 kroner. En knæ-operation er forklaringen på, at Carna Sensei ikke helt har været oppe i omdrejninger hidtil i år, hvor den dog også har været matchet i hård svensk konkurrence.

Og dermed fik Carna Sensei atter engang bevist, at den er en af landets bedste hopper, ligesom den fik has på banerekorden for ældre hopper over normal distance. I øvrigt en af ikke mindre end fem banerekorder i forskellige kategorier, der faldt på denne hede august-eftermiddag.

Annonce

Tysk revanche

Den absolutte banerekord på den fynske oval tilhørte Mystic Flame og hed 1.11,9. Den blev forbedret med det mindst mulige af Flemming Jensens Billi Time, der ret tidligt overtog føringen i et sprinterløb og vandt let. Ganske flot at løbe 11,8 af en hest med blot 200.000 kr. på præmiekontoen.

En anden banerekordsætter var i kategorien ældre udenlandske heste, og den hedder Larsson, selv om den ikke er svensk, men tysk. Larsson var klar favorit i det nyklassiske Richard Møller Nielsens Mindeløb. Efter kortvarigt at have afgivet føringen til Vivaldi dominerede Larsson og kusken Heiner Christiansen hver meter af løbet og sejrede sikkert.

Tommy Møller Nielsen var traditionen tro på plads for at overrække præmierne i løbet til minde om hans afdøde far, og han indkapslede løbet meget godt med følgende bemærkning i anledning af, at sejren gik til en tysk ekvipage.

- De fik ikke lov til at slå os i ’92, men det gjorde de så i dag.

De to sidste banerekorder blev sat af Unstoppable for ældre heste over stayer-distancen og af Fox On The Run for tre-årige hopper. Morten Friis’ Cassiopeia BF satte ikke banerekord, men var til gengæld ene om at overraske i et ellers meget favorit-præget V5-spil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce