Annonce
Søsiden

Fuldrigger-besøg på Ærø: Elever skal på tanker-kursus

Tirsdag kan dette syn opleves igen - skoleskibet Georg Stage under anløb ved nokken overfor færgelejet i Marstal. Billedet er fra Bonavista-festen i maj sidste år. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Unge fra skoleskibet Georg Stage får undervisning på Marstal Navigationsskole.


MARSTAL: Efter togt til Færøerne, Norge og Tyskland er skoleskibet Georg Stage igen stået ind i dansk farvand.  Fuldriggeren har sejlet et par dage med undervisning og øvelser i bl. a. farvandet mellem Als og Ærø. Tirsdag anløber Georg Stage Marstal.

- Vi skal til Marstal for at holde kursus for vores elever i tankerfamiliarization i samarbejde med Marstal Navigationsskole, siger kaptajn Bjarke Wahlguist. Bag det lange ord ligger undervisning i håndtering og sikkerhed omkring last på tankskibe.

- Det er en tilbagevendende begivenhed, og vi glæder os til besøget, siger rektor for navigationsskolen, Helle Bak Poulsen.

Annonce

Skoleskibsbesøget i Marstal strækker sig over et par dage. Under opholdet bliver der også tid til at besøge Marstal Søfartsmuseum, oplyser museumsleder Erik Kromann.

Om bord på Peking i Hamborg

Georg Stage kommer via Kieler-kanalen fra Hamborg. Her har eleverne besøgt det maritime museum, museumsfragtskibet Cap San Diego og Hamborgs havnemuseum.

Til kajen ved havnemuseet var netop ankommet firmast-barken Peking efter en totalrenovering, før den skal anvendes som museumsskib.

Georg Stages overstyrmand, Helle Barner Jespersen kunne fortælle eleverne, at hendes sejllofts riggerteam for et par år siden stod for tilvirkningen af dele af Pekings stående rig. De unge danskeres arbejde med håndværket var gjort tilgængeligt for publikum i en hal i Hamborg.

Selvom Peking først åbner som museum næste år, fik Georg Stage-eleverne lov til at komme om bord og give en hånd med brasningen af riggens ræer, det vil sige bevæge masternes tværgående bomme ved at dreje på store spil.

Georg Stage-eleverne assisterede i Hamborg med brasespillene på den nyrenoverede firmastbark Peking. Foto: itsfoto/Uwe Delfs Jespersen
Georg Stage-eleverne kom et smut om bord på den nyrenoverede firmastbark Peking ved Hamborgs havnemuseum. Foto: itsfoto/Uwe Delfs Jespersen

- Vi har en del planlagte arrangementer i land, da vi på grund af corona-situationen ikke kan have landlov som normalt. Vi har også indført en række restriktioner for at undgå at få smitten om bord, understreger Bjarke Wahlquist.


- Vi har en del planlagte arrangementer i land, da vi på grund af corona-situationen ikke kan have landlov som normalt.

Bjarke Wahlquist, kaptajn, Georg Stage


Før Hamborg-anløbet var Georg Stage i Esbjerg for at besøge rederiet Esvagt, der er en af de største aftagere af skoleskibets elever.

- Havnen i Esbjerg er også rigtig spændende for vores elever. Den er meget aktiv med alle typer skibe repræsenteret og i særdeleshed specialskibene, der bliver brugt i vindmølleindustrien, siger Bjarke Wahlquist.

- Vi har indført en række restriktioner for at undgå at få corona-smitten om bord, siger Bjarke Wahlquist. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce

Fra Marstal til Christiansø

Fra Marstal stikker Georg Stage bovsprydet mod Christiansø og holder sig resten af togtet i dansk farvand.

Skoleskibet runder derefter Helsingør, hvor det skal deltage i en øvelse med færgerederiet Forsea.

Videre går sejladsen mod Holbæk. Her skal eleverne bl. a. se Bonavista af Marstal, renoveringen af Anna Møller af Svendborg samt Holbæks nye Kystliv-center.

Undervejs mod eksamen i Nakskov gør Georg Stage også fast i bl. a. Grenå med besøg på motorsamlingen og i Ebeltoft ved fregatten Jylland.

Georg Stages aktuelle togt startede fra skoleskibets base ved Holmen sidst i juli. Togtet afrundes med værkstedsskole og brandskole samme sted.

Elverne afmønstrer som ubefarne den 4. december.

Skoleskibet Georg Stage - nyrenoveret og verdens mindste fuldrigger. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Svendborg For abonnenter

Reaktioner på ny multiarena i Svendborg: Stor begejstring, men politiker er skeptisk

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Efter kraftig opfordring fra politiet: Ny parkeringsplan kan sende p-vagter tilbage på gaden

Svendborg For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Svendborg

To mænd dømt og udvist af landet for tyveri af spiritus: SuperBrugsen i Skårup oplever flere, der snupper de dyre flasker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Ærø

Mek Peks far og søn projekt er efter ti år endelig lykkes

Sport For abonnenter

Svendborg-Oure FA er i 3. division - nu falder afgørelserne i Danmarksserien

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Svendborg

Mads og Signe vågnede til lyden af knust glas midt om natten: - Pludselig stod der en fremmed mand i naboens have

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Sport For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Multiarena i Svendborg kan sikre, at vi ikke længere skal være underdogs

Livsstil For abonnenter

Michael Ahlefeldt laver kunst i neon: - Jeg blotter mig med det her

Faaborg-Midtfyn

Endnu en investering er på vej: Steensgaard vil gerne købe mere jord

Annonce