Annonce
Ærø

Fuld enighed i Teknik-, Miljø, og Havneudvalget: Vi skal ikke nedlægge gadebelysning

Medlemmerne af Teknik-, Miljø-, og Havneudvalget var rørende enige: Gadelamperne i Ærøs yderområder skal bevares
Torsdag skulle Teknik-, Miljø, og Havneudvalget tage stilling til, om gadebelysningen i øens yderområder skal nedlægges. Ifølge udvalgsformand Lennart Mogensen (V) var der fuld enighed blandt politikerne.
Annonce

Ærø: Områderne omkring Marstal, Ommel, Leby, Søby, Vrå, Store Rise og Skovby får lov til at beholde deres gadebelysning.

Det besluttede Teknik-, Miljø- og Havneudvalget på udvalgsmødet torsdag.

Forslaget om, at gadebelysningen i Ærøs yderområder skal nedlægges, kommer fra Bravida, der står for vedligeholdelsen af øens gadebelysning, og Teknisk Afdeling i Ærø Kommune. Ved at nedlægge gadebelysningen i yderområderne ville kommunen kunne spare 24.050 kroner om året på den strøm, som de pågældende gadelamper bruger.


Der var fuld enighed om det. Det er dejligt, når det går så nemt

Lennart Mogensen (V), formand i Teknik-, Miljø- og Havneudvalget


Der var imidlertid ikke meget at komme efter for Bravida og Teknisk Afdeling, for udvalgsmedlemmerne var rørende enige: Gadelamperne skal bevares.

Annonce

Fuld enighed i udvalget

I onsdags udtalte samtlige udvalgsmedlemmer, at de ville stemme imod forslaget om at nedlægge gadebelysning i yderområderne. Det holdt de fast i - der var nemlig ikke et eneste medlem, der stemte for.

- Vi talte om, at vi ikke synes, at det giver nogen mening at nedlægge gadelys for så småt et beløb. Der var fuld enighed om det. Det er dejligt, når det går så nemt, siger formanden for Teknik-, Miljø- og Havneudvalget, Lennart Mogensen (V).

I stedet for at nedlægge gadebelysning vil udvalget nu arbejde på at få lavet en renoveringsplan, så gadelamperne kan blive opdateret.

- Nu bliver vi nok nødt til at lave en renoveringsplan for gadebelysningen. Bravida har gennemgået det hele, og så må vi se, hvor mange penge der skal sættes af, men det bliver først med næste års budgetforhandlinger. Så for nu kører vi videre med den nuværende belysning på øen, forklarer Lennart Mogensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De lovede, det ikke ville ske: Birgit bliver blændet væk fra sin terrasse af solvarmepark

Annonce