Annonce
Langeland

Fugleværnsfonden holder åbent hus i det nye fugletårn ved Gulstav Mose.

Fugleværnsfonden Sydlangeland er klar til at guide og fortælle om fuglene, hvor især den karakteristiske rørdrum er kendetegnende for mosen. Foto: Lars Grøn / Fugleværnsfonden

Sydlangeland: Søndag den 4. august kl. 10-15 indbyder Fugleværnsfonden på Sydlangeland til "åbent hus" i det nye fugletårn i Gulstav Mose. Her kort før det store returtræk til vinterkvartererne indledes er der et liv og leben i mosen af fugle - heribland ofte en sjældenhed eller to. Frivillige fra arbejdsgruppen i Fugleværnsfonden Sydlangeland er klar til at guide og fortælle om fuglene i mosen, ligesom de er udstyret med gode kikkerter og scoper, så man kan få fugle helt tæt på.

Fra Fugleværnsfondens flotte nye Gulstav-tårn er der et perfekt view ind over mosen. Klokken 13 fortsætter turen fra p-pladsen ved Tryggelev Nor. Herfra kan man se, at vadefugletrækket allerede så småt er i gang mens både svaler og terne vender næbbene mod syd. Også her vil arbejdsgruppens teleskoper kommer til deres ret og give nogle unikke fugleoplevelser. Mange fugle "tanker op" til de lange træk fra noret og de kan ses fouragerende i det lave vand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Sydfynske trafikprojekter på dagsordenen nu

Coronakrisen har sat meget i stå og i de seneste uger har vi i Folketinget brugt mange kræfter på adskillige hjælpepakker til mange forskellige sektorer for at hjælpe Danmark så skånsomt som muligt gennem krisen. Nu er tiden kommet til også igen at se fremad. Væksten er ikke alene gået i stå, den er også slået tilbage. Derfor er det vigtigt, at vi fra statens side hurtigt får gang i nye projekter, der kan skabe og understøtte ny vækst, beskæftigelse og udvikling. I Venstre har vi nu meldt ud og opfordret til forhandlinger om igangsættelse af infrastruktur- og trafikprojekter. Det sydfynske trafikprojekt ”Fra Omvej til Genvej” skal på dagsordenen i Folketinget nu og sammen med Lolland/Falster dermed skabe hurtigere trafikkorridor fra Sydfyn til Femernforbindelsen, som forventes at komme om nogle år. Her på den sydfynske side handler det om en ny omfartsvej på Tåsinge, og på Lolland-siden om en fremskudt færgehavn. Projektet vil give øget og hurtigere fremkommelighed. På den måde vil projektet medvirke til at gøre Svendborg, Langeland og hele det sydfynske område attraktivt at investere i som virksomhed og samtidig styrke bosætningen. Allerede i disse år inden Femernforbindelsen er etableret, mærker man tydeligt, at trafikmængden øges hen over Tåsinge og Langeland. Derfor skal dette vigtige trafikprojekt på dagsordenen nu. Samtidig udestår der også investeringer i at færdiggøre investeringer i støjskærme fra Svendborgmotorvejen og et stykke frem mod Svendborgsund. En del er lavet. Det resterende bør sættes i gang nu. Og det er ligetil at gå i gang med nu. Helt oplagt er det naturligvis også nu at få sat gang i cykelstiprojektet fra Ollerup til Svendborg. Nu har staten chancen for at gå foran og give et projektet et godt startskud. Lad os komme i gang. Kære regering. Sæt infrastrukturplan på dagsordenen nu, og indkald til forhandlinger. Sæt disse sydfynske trafikprojekter på planen. Der er behov for det.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce