Annonce
Faaborg-Midtfyn

Frustreret baneformand: De unge laver ballade for tusindvis af kroner

Baneformand i Ryslinge Tennisklub Erling Christoffersen er frustreret over unges hærværk og affald på klubområdet. Foto: Signe Andersen
Ukendte uromagere hærger Ryslinge Tennisklub med hærværk, indbrud og efterladt affald.
Annonce

Ryslinge: De ligger perfekt placeret, tennisbanerne, i et lille hulrum mellem omfangsrige løvtræer. Ugenert. Roligt. Og i ly for granskende blikke fra forbipasserende. Måske er det derfor, Ryslinge Tennisklub gennem flere år ikke kun har været populært blandt medlemmer, men også hos ubudne gæster, der hærger området omkring de nydelige grusbaner.

De seneste måneder har været særligt slemme, og ukendte ballademagere har næsten dagligt lavet ravage, fortæller tennisklubbens baneformand, Erling Christoffersen:

- Vi har oplevet hærværk, graffitimaling på klubhuset, indbrud. Når vi kommer til træning, bliver vi mødt af efterladt affald, bræk og ølflasker, og der kan ligge glasskår på banerne. Det er jo ikke så smart, især ikke, når man er en klub, der også har mange børnehold.

Ryslinge Tennisklub har over en længere periode måttet bruge tusindvis af kroner på at reparere ødelagte sprinklere, smadrede ruder og overmalede hegn.

- Man kan jo lave ballade for rigtig mange penge, hvis man vil, konstaterer Erling Christoffersen.

Annonce

Nogen må vide, hvem det er

Erling Christoffersen har engageret sig i Ryslinge Tennisklub gennem mere end 25 år og kan godt forstå, at klubområdet er et attraktivt opholdssted om aftenen, især for unge:

- I princippet må de gerne være her, hvis de kan finde ud af at rydde op - men det kan de ikke.

Frustrationen over hærværket fik ham for nylig til at poste et opslag i facebookgruppen 'Det sker i Ryslinge og omegn' med en opfordring til byens forældre: tal med jeres børn om, hvordan man opfører sig.

- Jeg skrev det, fordi jeg tænkte, at nogen her i Ryslinge måtte vide, hvem det er der render og laver hærværk eller holder til her og glemmer at rydde op efter sig. Og så håbede jeg jo, at man i så fald ville tage en snak med dem.

Baneformand Erling Christoffersens facebookopslag fra 31. maj 2020. Foto: Screenshot

Selv er Erling Christoffersen ikke i tvivl om, at det er unge mennesker, der fester og laver ballade ved tennisklubben:

- Både jeg og de andre medlemmer har jo oplevet, hvordan de fræser igennem her på deres scootere eller ligger og cirkler rundt og venter på, at vi er færdige med træningen. Jeg har også flere gange overrasket nogen, der var brudt ind på banerne eller i klubhuset - altid 16-17-årige knægte. Men når jeg spørger, om det er dem, der har brudt låsen op eller klippet hul i hegnet, kender de naturligvis aldrig noget til det, siger han.

Annonce

Videoovervågning og hegn

I følge den frustrerede baneformand har Ryslinge Tennisklubs flere end 90 medlemmer gjort adskillige forsøg på at dæmme op for problemet: dialog med skolen på nabogrunden, venlige henstillinger, kontakt til SSP og politi. Facebookopslaget er seneste tiltag - og har måske haft en effekt:

- Her har været mere roligt den seneste tid. Så måske har det hjulpet. Men hvis det begynder igen, sætter vi videoovervågning op, og eventuelt også mere hegn, meddeler Erling Christoffersen.


Vi har oplevet hærværk, graffitimaling på klubhuset, indbrud. Når vi kommer til træning, bliver vi mødt af efterladt affald, bræk og ølflasker, og der kan ligge glasskår på banerne.

Erling Christoffersen, baneformand i Ryslinge Tennisklub
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce