Annonce
Debat

Fru statsminister, få nu de børn hjem fra Al-Hol

Annonce

Giftige cocktails og tidsindstillede bomber, sådan betegnes børnene i Helvedes forgård, flygtningelejren Al-Hol lejren i Syrien. De kan blive den næste generation af IS-krigere. Enhver med den mindste indsigt i radikaliseringsprocesser og sikkerhed, ved, at netop trøstesløse flygtningelejre er det bedste vækstgrundlag for en ny generation af potentielle terrorister.

Det burde være åbenbart for enhver, at Danmark, med børnenes statsminister, Mette Frederiksen i spidsen, sørger for at få disse børn hjem, og dermed afværge en radikalisering og en potentiel trussel mod vores sikkerhed.

Der hviler et tungt ansvar på Mette Frederiksens skuldre, men indtil nu har hun budt ”os danskere” en iskold og kynisk holdning, ved at fastholde, at børnene er forældrenes ansvar, og helt i modstrid med sund fornuft, opretholdt det sikkerhedsmæssige uforsvarlige i en hjemtagelse.

Regeringen har været støttet af PET, der siden januar 2018 og indtil nu har vurderet, at også mindreårige børn af fremmedkrigere kan være en trussel. Det var lige før man fik den ubehagelig mistanke, at PET var politiseret og fulgte et krav om at levere efterretninger, der passer magten.

Nu i marts 2020 er denne mistanke gjort til skamme. Det har taget lidt tid- to år - før PET er blevet lige så kloge som os andre. De har foretaget en kovending, og vurderer nu, at det er usandsynligt, at børn af fremmedkrigere udgør en aktuel trussel. Tak PET! så forsvandt det sikkerhedsmæssige argument og Mette Frederiksen kan ikke her skubbe en myndighed foran sig.!

Det er sikkert naivt at håbe på, at det vil ændre regeringens holdning, da de skammeligt har blæst på, at børneombudsinstitutioner i hele Europa har opfordret deres regeringer til at hjemtage disse børn. Det samme har FN's Børnekomité og EU-Parlamentet. Det danske Børneråd har i brev til statsministeren opfordret regeringen til at følge rådene og overholde FN's Børnekonvention, men uden resultat.

Statsminister Mette Frederiksen scorer i øjeblikket højt i popularitetsmålingerne, efter hendes håndtering af coronakrisen. Her værnede hun om de sårbare og udsatte, men hvad gavner det, om hun vinder hele Danmark, men som børnenes statsminister, må bøde med sin sjæl ved en fastholdelse af en ufølsom holdning til sårbare og udsatte børn.

Jeg vil minde om, at et sådant image kan hurtigt ændres til noget positivt. Det ville måske øge hendes troværdighed, hvis hun åbent vedstår at verden er foranderlig, og erkende, at regeringen har skiftet holdning. Så kan hun med rette kalde sig Børnenes statsminister. Fru statsminister få nu de børn hjem!!!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce