Annonce
Fyn

Frontpersonale efter to corona-stik: Fuld vaccination giver tryghed

Mie Østergreen Sørensen får her det andet stik med corona-virus. Det giver hende tryghed at vide, at hun er vaccineret, når hun skal hjælpe patienterne på intensivafdelingen på OUH, hvor hun er sygeplejerske. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Flere OUH-ansatte er nu fuldt vaccineret, og det skaber tryghed, fortæller to sygeplejersker, der mandag fik deres andet stik.
Annonce

Odense: Hvordan havde du det efter første gang? Har du mærket noget? Er du gravid? Ammer du? Har du det godt i dag?

Knap har Mie Østergreen Sørensen sat sig tilrette i stolen bag afskærmningen, før hun bliver mødt af en byge af spørgsmål. Hun svarer beredvilligt på hver enkelt spørgsmål. Det er nemlig en lille pris at betale for det, der skal ske om ganske få øjeblikke.

Mie Østergreen Sørensen er sygeplejerske på intensivafdelingen på OUH, og denne mandag eftermiddag får hun det andet stik med corona-vaccine. Det første fik hun 4. januar.


Det er dejligt, og det er rart at være færdig. Nu skal jeg ikke bekymre mig om at blive smittet, når jeg arbejder med patienterne på afdelingen.

Michelle Sellerup, sygeplejerske i akutmodtagelsen


Hendes venstre overarmen sprittes af, nålen sættes i, vaccinen føres ind, og efter få minutter tager Mie Østergreen Sørensen plads på en ny stol - denne gang i venteværelset, hvor hun det næste kvarter sidder, så der kan holdes øje med, om hun reagerer negativt på vaccinen.

Det gør hun - lige som efter første stik - heldigvis ikke. I stedet er en bekymring nu fjernet fra hendes skuldre.

- Når jeg nu ved, at jeg har fået den fulde vaccine, så giver det mig noget tryghed, når jeg er på arbejde, fordi jeg også har med Covid-patienter at gøre.

- Nu føler jeg, at jeg kan gå på arbejde uden at føle mig fuldt eksponeret, og det giver mig en form for sikkerhed, siger Mie Østergreen Sørensen med glæde i stemmen.

Hun har kun mærket til vaccinerne i tiden lige efter stikkene.

- Min arm var megaøm efter første stik. Det er det eneste, og det er på samme måde, som når jeg får influenza-vaccine, forklarer hun.

Annonce

Lys forude

Michelle Sellerup er sygeplejerske i akutmodtagelsen, og hun var blandt de allerførste OUH-ansatte, der fik første vaccinestik 28. december.

Hun fik også mandag det andet stik og er nu fuldt vaccineret.

Sygeplejerske Michelle Sellerup var blandt de allerførste, som blev vaccineret, da OUH 28. december fik de første doser til personalet. Hun har hun fået stik nummer to, og det vækker begejstring hos både hende og kollegaerne i akutmodtagelsen, der også snart alle er fuldt vaccinerede. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Det er dejligt, og det er rart at være færdig. Nu skal jeg ikke bekymre mig om at blive smittet, når jeg arbejder med patienterne på afdelingen.

På akutmodtagelsen ser Michelle Sellerup og kollegerne både patienter, der er konstateret smittet med Covid, og patienter, som har symptomer, men endnu ikke har fået svar på en test.

- Dem skal vi jo behandle, som havde de Covid-19, så der må vi tage alle forholdsregler. Så det giver en tryghed at være vaccineret, siger hun og fortæller, at hendes kolleger har det på samme måde.

- Vi snakker meget om den tryghed, det giver, at vi bliver færdigvaccineret. Det er et lys for enden af tunnelen, siger hun med et smil bag mundbindet, som hun glæder sig til at kunne smide.

Annonce

Behold mundbindet på

Men det lader vente på sig. For det bliver en tur mod lyset iført værnemidler og under restriktioner, som de er lige nu, slår ledende overlæge på OUH Sigurd Broesby-Olsen, der har det overordnede ansvar for vaccinationen af fynboerne, fast.

Der er nemlig stadig nogle usikkerheder omkring vaccinationen, og om man kan smitte andre, selvom man er vaccineret.

- Derfor tager vi ikke nogen chancer. Selvom man er fuldt vaccineret, så bruger vi alle de samme retningslinjer stadigvæk med værnemidler, håndhygiejne og afstand. Vi tester også stadigvæk, selvom man er vaccineret, siger Sigurd Broesby-Olsen og oplyser, at personalet bliver testet en gang om ugen.

Efter et stik med vaccinen skal man vente et kvarter, i fald man skulle reagere negativt på den. Det gælder også Mie Østergreen Sørensen, der med undtagelse af ømhed i venstre arm omkring stikket ikke har mærket noget som helst til vaccinen. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Det gør vi for at passe på vores patienter. Hvis man ikke har god håndhygiejne, kan man godt smitte, selvom man er vaccineret – det tror jeg, at de fleste kan forstå. Men der er nogle usikkerheder i forhold til, hvor meget man kan bære på virus, selvom man er vaccineret og ikke bliver syg. Der tager vi altså ikke nogle chancer. Så det er fuld udstyr, når vi går ind på en stue.

Hvor længe det vil være sådan, har Sigurd Broesby-Olsen svært ved at sætte en dato på.

- Det bliver vi ved med foreløbigt, indtil vi er på helt sikker grund. Sikker grund er enten, at vi er så langt i vaccinationsindsatsen, at der ikke er et problem længere, eller at der kommer noget videnskab på området, som kan fortælle os, hvis vi skal ændre på noget. Hvis det eksempelvis viser sig, at man ikke kan bære det videre, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det er folks egen sag: Læsere kritiske over for vaccinationstvang

Annonce