x
Annonce
Læserbrev

Frivillige overskrider kommunens frivillighedspolitik

Debatten om frivillighed fortsætter, og det bekymrer mig, at formanden for hhv. Skole- og Dagtilbudsudvalget og Ældreudvalget synes, det er fantastisk og at der burde være flere frivillige. Samt at det ingen betydning ville have for personalet.

De er dog ikke alene. Hele byrådet har vedtaget en frivillighedspolitik, der kan pege i den retning.

Som pædagog ser jeg flere problemer i dette. Arbejdet med børn er en kerneopgave og en del af det pædagogiske arbejde. Det skal bruges til at finde ud af, hvor børnene er udviklings- og trivselsmæssigt.

Det ryster mig virkelig, at man vil give disse opgaver væk til frivillige, og er de overhovedet rustet og har kompetencer til opgaverne?

De frivillige får direkte jobfunktioner, som skulle have tilhørt en pædagog. Pædagogen kan dermed blive overflødiggjort, andet er for naivt at tro.

Frivillighed må aldrig gå ud over reelle arbejdspladser. Dette går direkte imod BUPLs egen frivillighedspolitik, hvor der står: Frivillige kan bidrage med konkrete kompetencer som musik, syning af kostumer, juridisk støtte, lektiehjælp samt praktiske opgaver som oprydning og rengøring f.eks. af legetøj.

Det skrider imod Nyborg Kommunes egen frivillighedspolitik, hvor der blandt andet står: Kommunen vil altid have ansvaret for kerneopgaverne. Frivillige kan supplere den kommunale indsats – ikke erstatte den.

Jeg synes, det er at negligere pædagogfaget. Et signal om, at det, de gør, ikke er særlig vigtigt. Jeg kan undre mig over at man underkender vigtigheden af uddannet personale, hvorfor skal vi så overhovedet tage en uddannelse?

Foto: Mogens Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Danmark længe leve

Jeg har altid været taknemmelig og stolt over at være født i Danmark. Som pensionist i ”risikoalderen” er min taknemmelighed blevet forstærket i denne alvorlige coronatid. Efter udbringning af et ”leve” er der tradition for, at et ”hurra” følger efter. Et ”hurra” betyder, at man giver udtryk for ”hyldest /begejstring” . Efter min mening er der netop i dagens Danmark god mening i at udbringe adskillige ”hurra'er”. Først og fremmest til regeringen med statsministeren, finansministeren og sundhedsministeren i spidsen. De trådte i karakter med en meget hurtig indgriben - såvel for sundheden sundheden som med økonomiske tiltag. I samme forbindelse skal også roses det samlede folketing, som fra yderste venstre til yderste højre har udvist stor ansvarlighed. Det er demokrati og solidaritet i bedste danske forstand. ”Hurra” sendes også til de dygtige og ansvarlige personer vi lige pludselig har fået kendskab til via TV og presse. Fra Sundhedsstyrelsen, myndighederne, faglige organisationer, arbejdsgivere og medarbejdere. Repræsentanter fra stat, regioner og kommuner. Jeg er dybt imponeret af deres viden, energi og samfundssind. Jeg føler mig tryg ved at se – og ikke mindst at lytte til - og efterleve de anbefalinger, vi alle modtager. Sidst et kæmpe ”hurra” til de mennesker, der befinder sig i den såkaldte ”frontlinje”. Mennesker, der udfører et arbejde, som er vigtig for, at så mange som muligt kommer igennem krisen i god behold. Jeg tænker ikke mindst på området sundhed og pleje. Også medarbejdere inden for transport, ”nødvendig” butiksåbning og medie verdenen fortjener ros, - og det samme til de selvstændige og virksomheder, som udviser kreativitet med produktudvikling og nye tiltag for at fastholde sine medarbejdere. Omsorgen for hinanden er stor – frivillige ”tilbyder” sig i stort antal, og jeg er sikker på, at vi kan overføre mange af de udfordringer, vi udsættes for i disse uger til noget positivt, når vi har fået bugt med denne grimme coronavirus. Inden længe vil der komme meninger om mange af de initiativer, der er igangsat, set fra ”bagklogskabens klare lys”. Jeg er sikker på, det ikke vil ændre på min respekt for de forhold, jeg har beskrevet. God påske. Og til alle unge og gamle: Lad os vise sammenhold ved at holde afstand.

Annonce