Annonce
Svendborg

Frivillige jubler over genåbning af Genbrugskontakten

Genbrugskontakten i Vestergade genåbnede 2. marts. Her ses Inge Bøgner og Lisbeth Bisgaard. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Tirsdag den 2. marts genåbnede Genbrugskontakten i Vestergade efter flere måneders nedlukning, og det har stor betydning både kunder og butikkens frivillige, som nyder at være en del af fællesskabet i genbrugsbutikken.

Svendborg: Nedlukning har været hård for danskerne - ikke mindst for de frivillige, som arbejder i Genbrugskontakten i Vestergade 93.

Derfor var glæden også stor, da Genbrugskontakten tirsdag den 2. marts kunne åbne igen efter flere måneders nedlukning.

- Vi er utroligt glade for at kunne åbne igen, både fordi det betyder rigtig meget for de frivilliges trivsel at kunne komme i butikken og at være en del af fællesskabet her. Men vi glæder os også helt utroligt meget til at se alle vores fantastiske kunder igen, for det er dem, der er med til at give liv og de gode stunder i butikken, som vi savner så meget,  fortæller Inge Bøgner, Genbrugskontaktens frivillige daglige leder, i en pressemeddelelse.

Genbrugskontakten har under nedlukningen tilbudt genbrugs-takeaway, hvor kunderne har kunnet ringe til butikken og bestille varer, som de så har kunnet afhente ved porten i Vestergade. Men den ordning har kun lige akkurat kunnet holde skindet på næsen af Genbrugskontakten, fortæller Inger Bøgner.

- Vi glæder os derfor til, at vi igen kan have omsætning nok til at kunne støtte de mange sociale arrangementer, der normalt foregår i vores forening Kontakt mellem Mennesker.

Hun fortæller videre, at Genbrugskontakten selvfølgelig passer godt på både kunder og frivillige under genåbningen.

- Vi skal nok sørge for, at der er sprit til alle, at der holdes god afstand samt at der ikke er for mange i butikken ad gangen, siger hun.

- Det er utroligt vigtigt for os, at vi ikke er med til at sprede smitten, og det håber vi, at vores kunder vil udvise forståelse for. Det kommer vil til at hjælpe hinanden med, og det kan sagtens gøres venligt med et smil og et glimt i øjet, menter Inger Bøgner.

Genbrugskontakten er en del af foreningen Kontakt mellem Mennesker, der driver projekter som Café med Narges for kvinder, Selvhjælp og netværksgrupper samt Frivilligcenter Svendborg og Jul i Skallen.

Alt overskud fra Genbrugskontakten går til at støtte foreningens aktiviteter. Butikken drives af en frivillig leder og en stor gruppe frivillige, der alle tager aktivt del i butikkens mange opgaver.

Genbrugskontakten sælger tøj, møbler, bøger og meget andet. Butikken holder til i Vestergade 93.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce