Annonce
Fyn

Frivillige har skuret og strøget for klargøre ny genbrugsbutik: - Det er en succes at se de her gæve kvinder knokle

Dorthe Bang er formand for bestyrelsen i Mødrehjælpen Svendborg lokalforening, der blev stiftet i 2020. Den 30. september åbner lokalforeningen en butik med kvalitetsgenbrug til børn. Foto: Signe Andersen
Med etableringen af Mødrehjælpen Svendborg lokalforening vendte den landsdækkende organisation for et år siden tilbage til Sydfyn. Frivilliggruppens åbning af ny butik med kvalitetsgenbrug skal sikre midler til foreningens øvrige aktiviteter.

Svendborg: Mødrehjælpen Svendborg, en lokal afdeling af den sociale organisation Mødrehjælpen, arrangerer blandt andet udflugter, fællesspisning og fødselsdagsfejring - sidstnævnte under konceptet Den Rullende Kagemand - for udsatte gravide, forældre og børn i kommunen.

Et arbejde, der både kræver frivillige arbejdskræfter og en lille portion penge i ny og næ.

Sidstnævnte er netop, hvad lokalforeningen nu satser på at generere gennem salg af genbrug til børnefamilier: Velholdt børnetøj, legesager og lignende vil inden længe være at finde i Mødrehjælpen Svendborgs nye butik på Klosterplads 10, byens gamle stationsbygning.

Annonce

- Vi er meget glade for, at det er lykkedes os at finde så fine lokaler, og vi glæder os til at byde velkommen i butikken. Vores forening er uafhængig af (offentlige, red.) tilskud, så vi lever af fonde og donationer og de penge, vi selv kan rejse, eksempelvis ved at åbne en butik som den her; butikken bliver en meget, meget stor faktor i vores økonomi, og overskuddet går til alle vores andre aktiviteter, forklarer Dorthe Bang, formand for Mødrehjælpen Svendborg lokalforening.

Gerne flere frivillige

Butikken drives udelukkende ved frivillig hjælp, og varerne doneres af lokale svendborgensere.

- Vi har allerede en god gruppe butiksfrivillige, og der er en rigtig iværksætterånd i forhold til at komme i gang; de har arbejdet i månedsvis for at få butikken klar, de har gjort rent og vasket og prismærket. Vi har butiksbestyrere, tovholdere, nogle, der tager sig af indretning og Instagram. Lige nu er vi 18 frivillige omkring butikken, men vi håber at få mange flere med i fællesskabet, oplyser Dorthe Bang.

Vi har allerede en god gruppe butiksfrivillige, og der er en rigtig iværksætterånd i forhold til at komme i gang.

Dorthe Bang, forman i Mødrehjælpen Svendborg lokalafdeling

Hun uddyber:

- Det er dejligt, at der allerede er en stor gruppe frivillige, men vi er jo ikke interesserede i at hvile på laurbærrene. Og jo flere frivillige omkring butikken, des mere energi frigives til, at bestyrelsen kan fokusere på nye aktiviteter, siger formanden.

Sortimentet i den nye butik spænder bredt - fra flyverdragter og pailletkjoler til cykelhjelme og ammepuder. Foto: Signe Andersen

Interesserede frivillige kan allerede nu komme til åbent hus hver onsdag klokken 11.00-14.00. I samme tidsrum kan man også komme forbi butikken, hvis man ligger inde med velholdt børnebeklædning eller andre effekter, som de små er vokset fra.

Annonce

Goodiebags til børnene

Genbrugsbutikken har første åbningsdag torsdag den 30. september fra klokken 15.00 med kage og børnedrinks til alle og særlige goodiebags til de første 20 børn

Henrik Nielsen, formand for kommunens børne- og ungeudvalg, indvier den nye butik med snoreklipning, mens Ninna Thomsen, direktør for Mødrehjælpen, og Dorthe Bang holder taler.

Dorthe Bang, formand for bestyrelsen i Mødrehjælpen Svendborg, fortæller, at lokalforeningen har en ambition om at øge antallet af frivillige frem mod næste sommer - fra de nuværende 22 til 50. - Og når det lykkes, så holder vi en kæmpe fest, lover hun. Foto: Signe Andersen

Selvom butikken endnu er åben, er den allerede en succes. Det mener i hvert fald Dorthe Bang.

- Det er jo en succes at se de her gæve kvinder stå og knokle. Det er en succes, fordi jeg oplever engagement. Jeg er imponeret over det stykke arbejde, de frivillige har lagt i den butik. Og så vil jeg tilføje, at et overordnet succeskriterie er, at butikken kan holde åbent alle ugens dage, siger hun.

Annonce
Ærø For abonnenter

Kommunalpolitisk prisfest: Gift i grundvandet er ikke farligt, men det er Facebook

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Tidligere Troense-kok bag tremmer i tre år: Stort narkosalg og dopingbesiddelse

Langeland For abonnenter

Enhedslisten er elefanten i rummet: - Vi bliver nødt til at have nogle drømme og visioner for Langeland Kommune

Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Navne For abonnenter

Forfatterdebutant på 66 år: Wagn Ivan Pedersen har skrevet portrætbog om en af Sydfyns sportskæmper

Debat

Kære læser: Vi vil gerne hjælpe jer ud af ekkokamrene på sociale medier, så nu gør vi alle valghistorier gratis for alle

Sport For abonnenter

GOG-trup spiller tidligt skæbneopgør i corona-epicenter

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Sport For abonnenter

Navne fra Bulldogs-kamp - med kærlighed til bland selv-slik og sejrs-hungrende hunde

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

Svendborg skraber bunden i ny idrætsundersøgelse: - Jeg er meget overrasket

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Faaborg-Midtfyn

Store babser i forhaven vækker opsigt: Har Berit lavet Fyns sjoveste græskarfamilie?

Kultur For abonnenter

Fynsk band har spillet over 1000 koncerter: 43 koncerter på en enkelt måned er rekord

Ærø

Tre timers ekstra sejltur: Fredag sejlede den ene tvillingefærge i ring

Annonce