Annonce
Langeland

Frivillig fra Bagenkop Idrætsforening nomineret til fornem hæder

Ivan Nielsen fra Bagenkop Idrætsforening er indstillet til fornem hæder. PR-foto
Ivan Nielsen fra Bagenkop blandt de 10 finalister til prisen Danmarks Fantastiske Frivillige.

Bagenkop: Ivan Nielsen fra Bagenkop er blevet nomineret til prisen Danmark mest fantastiske frivillige.

Det er han for sin indsats i Bagenkop Idrætsforening, hvor han har været idémanden bag en lang liste initiativer, som styrker byen og fællesskabet for eksempel kåringen af Bagenkop som Årets Landsby, opstart af familie fitness, fællesspisning i samarbejde med den lokale Dagli’Brugs, kultur-, sport og musikarrangementer og senest Stafet for Livet, som i samarbejde med Kræftens bekæmpelse og lokale foreninger indsamlede over 100.000 kroner til kampen mod kræft.

- Ivan er foregangsmand for rigtig mange projekter, nytænkning og udvikling i Bagenkop. Ivans evne til at være positiv, hjælpsom og troen på andre er helt unik, lyder det i en pressemeddelelse om nomineringen.

Coop hylder Danmarks fantastiske frivillige sammen med Roskilde Festival, Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse.

Annonce

Udvalgt blandt 206

Mere end 200 ildsjæle er i år blevet nomineret til prisen af klubkammerater, frivillige kolleger, familie og venner.

Blandt alle de indstillede har en jury nu udvalgt 10 finalister, som er med i opløbet om den prestigefyldte titel og en præmie på 25.000 kroner sponsoreret af Coop til at fortsætte det gode arbejde i den forening, hvor den frivillige er aktiv.

Alle 10 finalister bliver fejret 6. november, hvor Danmarks mest fantastiske frivillige også bliver kåret ved en prisuddeling på Coops hovedkontor i Albertslund.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Fyns Amts Avis mener: Langeland har brug for hjælp

Torsdag i denne uge meddelte Langeland Kommune, at man ikke længere har adgang til biblioteket om aftenen. Det kommer efter en periode, hvor unge har lavet uro og hærværk på biblioteket - og det gælder foreløbig frem til februar. På den måde vælger man så at sige bare at flytte problemerne, for så kan de unge da ikke længere hærge på den kommunale adresse om aftenen. Men hvordan går det så med løsningen af problemet? Foreløbig ikke særlig godt, og det er lige nu i sig selv nærmest et større problem. Fredag fortalte formanden for kommunens Lærings-, social- og sundhedsudvalg, Jan Ole Jakobsen (V), at problemet her ikke handler om politiets manglende tilstedeværelse. Det handler om, at "det er nogle unge mennesker, der ikke ved, hvad de skal lave." Til det må man bare sige, at så er det lige præcis her, der skal sættes markant ind. At udelukke unge fra biblioteket kan være en sidste udvej, hvis de unge ikke ved, hvordan man opfører sig der, men med udviklingen de seneste uger er det tydeligt, at problemerne stikker langt dybere. Lige nu mangler der hurtigt svar på, hvordan politikerne så tænker at løse selve problemet - ikke bare symptombehandle ved at lukke biblioteket. Det forsvinder problemet næppe af. Derfor ventes der nu på Langeland - og fra os omkring Langeland - i spænding på, hvad det er Langeland Kommune præcist vil gøre ved den lige nu tilspidsede situation. Det er gode toner, at indsatsen trods alt er tænkt sammen med SSP - og på den måde handler de nuværende problemer altså også om politiets tilstedeværelse på Langeland. For kan vi tro på, at der bliver lavet et stykke effektivt forebyggende arbejde, når patruljerne kun runderer hver ottende time, kommer med den mobile station og ellers har åbent i politibutikken to timer om måneden? Ser vi ikke lige præcis nogle af de alvorlige konsekvenser ved centraliseringen af politiet og nedlæggelse af nærpolitistationen på Langeland? Man forstår så udmærket, at politikerne nærmest ikke magter mere snak om udkantsproblemer og dermed hellere griber til den umiddelbart mere nemme løsning at lukke biblioteket. Og flytte problemet. Men kære politikere, myndigheder og politi, det er langt fra godt nok. Få nu fat i roden på problemerne, få det frem i lyset og få skabt nogle ordentlige løsninger. Ikke mindst for alle dem, der lige nu har mistet en god mulighed for at bruge bibliotektet om aftenen. Der skal vælges en anden vej fremad - og den går direkte ved at konfrontere problemerne på et noget mere målrettet måde end det, der er sket denne uge på Langeland. Selvfølgelig sammen med de sociale myndigheder og politiet. Lige nu er de unge uromagere igen blevet svigtet - fordi ingen lytter til deres forkerte råb om hjælp om bedre forhold. Hele sagen her vidner desværre om en kommune, der er i knæ og på den måde har brug for hjælp ude fra. Både fra politiet og med flere midler fra den fælles kasse. Alternativet kan være endnu større problemer, hvis der ikke tages fat nu.

Annonce