Annonce
Langeland

Friskole lukker: Ni er fyret - til gengæld får efterskole rekordår

Skolekredsen besluttede at lukke friskoledelen efter to generalforsamlinger. Her fra den første. Arkivfoto: Gitte Kjeldal
Fyringer gennemført - mens efterskole tegner til at få rekordår

MAGLEBY: Lukningen af friskoledelen på Magleby Fri- og Efterskole koster ni personer jobbet. Der er ikke tale om stillinger på fuld tid, men det antal personer, som bliver berørt, og som nu er afskediget, fortæller forstander Susanne Brødsgaard Thomsen.

- Det er ikke alene lærere, men også for eksempel chaufføren, der har kørt med elever til og fra friskolen. Vi har hentet og bragt i Rudkøbing, påpeger forstanderen.

Magleby Fri- og Efterskole lukker også afdelingen på Strynø, hvor man har lejet sig ind hos smakkecentret. Til gengæld kan efterskolen glæde sig over det, der tegner til et rekordår.

Susanne Brødsgaard Thomsen forventer 80 elever, det største antal nogensinde. Man har aldrig før oplevet så stor søgning, og der har aldrig på nuværende tidspunkt af året været så mange optaget, siger hun.

- Det har kæmpe betydning for os. Jeg vil blandt andet tilskrive det en ny hjemmeside, vi havde fået op at køre før efterskolernes dag, påpeger Susanne Brødsgaard Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dødsfald For abonnenter

Nekrolog: Praktiserende læge i Rudkøbing Erik Søgaard Rasmussen var aldrig bange for at tage ansvar på sine patienters vegne

GOG

GOG forlænger med stregtalent

Svendborg For abonnenter

Tre socialdemokrater stemte ikke med borgmesteren: Splittet byråd godkender principper for søfartsskoleprojekt

Annonce