Annonce
Fyn

Nye kartofler og jordbær i Superbrugsen er muligt takket være Ærøxpressen

Hver morgen bliver Superbrugsens varevogn sat på færgen til Rudkøbing. Når den vender tilbage små to timer senere, er det med frisk frugt og grønt fra Langeland. Foto: Anders C. Østerby
Hver morgen bliver Superbrugsens bil sat på Ærøxpresssen til Rudkøbing. Her lastes den med kartofler og jordbær, så marstallerne kan få friske varer hver dag sæsonen ud.
Annonce

Marstal: Som noget nyt kan Superbrugsen i Marstal denne sommer tilbyde friskplukkede jordbær og nyopgravede kartofler. Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi der igen er en færge mellem Marstal og Rudkøbing.

Rejsende med Ærøxpressen har måske bemærket Superbrugsens bil på vogndækket den seneste uge. Faktisk har den været med hver morgen, og det kommer til at fortsætte sådan sommeren ud. Modsat andre biler kører den til gengæld ikke videre ud på naboøen, men sejler med retur, hvor en fra Superbrugsen venter og kører den til butikken.

- Når færgen lægger til kaj, venter der en vogn med jordbær og kartofler fra Enghavegård. Det bliver så alt sammen læsset i vores bil, og lige under en time senere har vi danske jordbær og kartofler som er plukket og gravet op samme morgen, fortæller Hardy Overlund, brugsuddeler i Superbrugsen, Marstal.


Det er altså en utrolig nem løsning, vi har fundet os her, så det er vi godt tilfredse med, og jeg tænker også, at kunderne er glade for så friske varer.

Hardy Overlund, brugsuddeler, Superbrugsen, Marstal


Xpreseffekten

Det har været et åbent sår, at Marstal i mange år ikke har haft en færge.

Nu er der igen en færge, der anløber Marstal Havn, og det giver både liv på havnen og har forskellige afledte effekter.

I denne serie undersøger vi, hvad det har betydet, at Marstal igen har fået en færge.

Det kan altså dårligt blive mere lokalt. Nogle vil måske undre sig over, hvorfor det ikke er endnu mere lokalt, altså ærøsk. Men det er der skam også en logisk forklaring på.

- Jeg har simpelthen ikke kendskab til et sted på Ærø, der kan levere jordbær og kartofler i samme omfang, som det vi får fra Enghavegård. Og det er altså en utrolig nem løsning, vi har fundet os her, så det er vi godt tilfredse med, og jeg tænker også, at kunderne er glade for så friske varer, siger Hardy Overlund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Rabbits vil lægge pres på Næstved

Ærø

Læserbrev: Hvad vil ÆrøPlus?

Annonce