Annonce
Fyn

Frisørers indtægter er klippet i bund: Mette skal på kursus, Susanne shiner salonerne op

Mette Nybo Rasmussen (tv) og Susanne Borne driver begge frisørsaloner i Assens Kommune. Foto: Signe Hasseriis/Lærke Bjørn Bang
Hverken Mette Nybo Rasmusen eller Susanne Borne ved, hvornår de får lov at åbne deres frisørsaloner igen. Fremtiden er økonomisk usikker, men begge kvinder har fundet en måde at udnytte ventetiden på.
Annonce

Tommerup/Aarup/Glamsbjerg: Hver måned går Susanne Borne glip af en indtægt på omkring 600.000 kroner. Hun driver frisørkæden Salon Hårsaksen, som består af fire saloner i Tommerup, Tommerup Stationsby, Aarup og Glamsbjerg. Salonerne har 14 ansatte.

Siden 21. december har kunderne måtte gå forgæves for at blive klippet, for myndighederne har lukket alle landets frisørsaloner på grund af coronapandemien.

De fleste faste udgifter til løn og drift bliver dækket af hjælpepakker. Men frisørmesteren selv må kigge langt efter en indtægt. Foreløbig kan hun klare det, men alt afhænger af, hvor længe nedlukningen fortsætter.

- Jeg har 35 års jubilæum i år. Det ville være så ærgerligt, hvis det skulle slutte sådan her, siger Susanne Borne, som åbnede sin første salon - på Vestervangen i Tommerup - i 1986.

Men i stedet for at gå og grue for fremtiden, er hun og familien gået i gang med at give salonerne en ordentlig omgang.

- Vi går amok og shiner det hele op. I begge Tommerupper kommer der nyt gulv, og vi maler lofter og vægge. Vi bruger tiden fornuftigt, mener hun.

Annonce

Skal på kursus

Et andet sted i Tommerup lægger Mette Nybo Rasmussen, som er indehaver af frisørsalonen Hair by Nybo også planer. Hendes tre ansatte er hjemsendt på lønkompensation, og frisørmesteren selv skal på kursus.

- Jeg har meldt mig på et grundlæggende regnskabskursus, som starter i næste uge, fortæller Mette Nybo Rasmussen, som åbnede sin salon på Skolevej i 2015.

Kurset varer 30 dage og foregår via Tietgenskolen, fortæller hun.


Jeg synes ikke, det er forsvarligt. Vi bliver hjemme og gør hvad der bliver sagt.

Mette Nybo Rasmussen, frisør


Heller ikke Mette Nybo Rasmussen ved, hvad fremtiden bringer, men hun er polstret til at kunne stå igennem nogle måneders nedlukning, selvom hun håber, der ikke går så længe.

- Jeg har noget barsel tilbage, jeg kan få udbetalt. Og jeg har en god likviditet, lyder det fra frisørmesteren.

Annonce

Ville ikke klippe

Hverken Mette Nybo Rasmussen eller Susanne Borne har tænkt sig at udnytte muligheden for at klippe folk i deres eget hjem, som Erhvervsstyrelsen ellers tillader. Dels fordi, de så ikke kan søge om kompensation for de ansattes løn og faste udgifter.

Men også fordi, de synes, det er forkert.

- Jeg synes ikke, det er forsvarligt. Vi bliver hjemme og gør hvad der bliver sagt, konstaterer Mette Nybo Rasmussen, som er begyndt at lægge inspirationsvideoer på sin salons facebookside, hvor hun giver gode råd til, hvad kunderne kan gøre med deres coronahår.

Første video er målrettet unge drenge, og Mette Nybo Rasmussen har også planer om at lave en flette-video og en guide til kvinder med kort hår.

- Det er selvfølgelig fordi, vi gerne vil fortsætte med at være synlige i byen, lyder forklaringen.

Susanne Borne fortæller, at kunderne ringer til hende og lufter frustrationer over deres vildtvoksende manker. Men heller ikke hun vil sende frisører hjem til kunderne.

- Det vil være for surt, hvis det skulle være derfor, nedlukningen blev forlænget. Hvis det skulle være med til at sprede smitte, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Zachariassen: Jeg håbede på et mirakel

Ærø

Hverdagens tilbagevenden blev fejret på Ærø

Annonce