Annonce
Søsiden

Fribilletter: Først betaler du - og så får du pengene tilbage

For m/f Højestene og besætningen er juli i forvejen højsæson. Fribillet-ordningen øger presset ekstraordinært. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Svendborgs havnemester råder til, at gratisterne til fods og på cykel booker billetterne, før de tager til færgelejet. Ordning starter onsdag.

SVENDBORG: Fra onsdag kan gående og cyklende passagerer sejle gratis med færgerne til øerne. Ordningen bliver efter en politisk aftale finansieret af statslige midler til lindring af coronaens konsekvenser.

Fribilletterne har medført ekstraordinær travlhed på Svendborgs flydende havnekontor, hvor havnemester Christian Steffensen og hans medarbejdere står for booking og drift af færgerne i kommunalt regi.

- Det er i forvejen højsæson, så vi har rigtig travlt, siger Christian Steffensen.

Annonce

Havnemesterens stærke anbefaling til ørejsende er, at de booker billetterne, før de begiver sig til færgelejet. Det giver i en tid med stort pres på færgerne en sikkerhed for, at man kan komme med, og det letter færgebesætningernes arbejde.

Tre færgeruter fra Svendborg er med i gratis-ordningen i juli. Det er m/f Højestene på Skarø-Drejø, m/f Hjortøboen samt den sommerlige øhopper, passager-katamaranen SeaHawk.

Selvom sejladsen er gratis for gående og cyklende, skal turen betales i første omgang. Sådan er booking-systemet sat op, oplyser Christian Steffensen:

- Når vi registrerer, at en booket billet er anvendt, sender vi automatisk beløbet for billetten tilbage på passagerens konto, forklarer Christian Steffensen.


Når vi registrerer, at en booket billet er anvendt, sender vi automatisk beløbet for billetten tilbage på passagerens konto

Christian Steffensen, havnemester i Svendborg Kommune


Sundfærgen Helge, som også drives af Svendborg Kommune, er ikke omfattet af fribilletordningen. Ligesom den øvrige trafik fra Svendborg, sejler Helge med corona-tilpasset kapacitet.

Christian Steffensen, havnemester i Svendborg med øfærgerne under sig: - Det er en god idé at booke plads på færgen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forening for forældre med anbragte børn kalder sagen om lille Marco "grotesk": - Forældrene blev lovet mere samvær allerede i maj

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

En læser får svar: - Skal jeg virkelig køre slalom mellem hestepærer?

Svendborg For abonnenter

Svendborg Efterskole huser veteranbørn: Sommerlejren giver dem ro i hverdagen

Fyn

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Debat

Kronik: Visioner for en sammenhængende kommune

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Det har længe været passé med kæft-trit-og-retning

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Søsiden

Se billeder fra præmie-show: Øhavs-skonnerter toppede i Fyn Rundt

Svendborg

Svendborgenserne sorterer skrald som aldrig før efter ny lov, men en ting halter:- Mange er bange for at gøre noget forkert

Sport

Mens du sov: Badminton-Axelsen videre, svømme-Blume videre og løber-Sara videre

Langeland

Carsten Holm er kåret som ugens nummer 1 VIP: - Det er sjovt, når sådanne to verdener mødes

Svendborg For abonnenter

Tak, men nej tak: To røde partier har afvist valgforbund med Enhedslisten

Svendborg

Spidskandidaterne: Bo Hansen ville allerhelst placere vindmøller på havet

Annonce