Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fri af bekymringsliste: Fjerde dag uden nysmittede i Faaborg-Midtfyn

Et stort smitteudbrud på Egebo i Kværndrup fik i forrige uge incidenstallet i Faaborg-Midtfyn til at stige eksplosivt, men fire dage i træk har der ikke været nysmittede i Faaborg-Midtfyn Kommune, Foto: René Johansen.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Søndagens incidenstal fra Statens Seruminstitut var for fjerde dag i træk godt nyt for Faaborg-Midtfyn, idet der ikke er konstateret nye smittede. Dermed er der blot konstateret seks nye smittetilfælde i Faaborg-Midtfyn de seneste syv dage, og det betyder, at det såkaldte incidenstal er faldet til 11,6 fra 23,2 lørdag.

Sundhedsmyndighederne kan dermed stryge Faaborg-Midtfyn fra sin bekymringsliste. Her går grænsen ved 20.

Placeringen på bekymringslisten betyder blandt andet, at der er kommet restriktioner for plejehjem og boenheder, og kommunens ledelse har yderligere anlagt et forsigtighedsprincip og sendte i forrige uge mange medarbejdere på hjemmearbejde.

- Vi vil i morgen drøfte med Styrelsen for Patientsikkerhed og Social- og Indenrigsministeriet, om der fortsat er grund til at have et påbud om besøgsrestriktioner på plejehjem og botilbud. I udgangspunktet gælder deres påbud dog i 14 dage, oplyser vicekommunaldirektør Siggi W. Kristoffersen.

Han noterer sig, Odense har igen den højeste incidens på Fyn (uforandret på 34). Assens, Nyborg og Nordfyn har faldende incidens siden i går, men ligger lige akkurat over 20. På landsplan er der kun en lille forbedring siden i går - smittetrykket er dog fortsat alt for højt.

- Det vigtige budskab at give videre er derfor også, at de almindelige forholdsregler fortsat er ligeså vigtige, selvom vi heldigvis ikke længere kæmper med for højt smittetryk i vores egen kommune, bemærker vicekommunaldirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Debat: Indre lockdown

Annonce