Annonce
Bulldogs

Fremtiden: Bulldogs-chef melder klart ud efter succes

En tilfreds cheftræner, Marc Lefebvre, med styr på Bulldogs-truppen er "100 procent klar til en ny sæson i Odense". Foto: Michael Bager
Marc Lefebvre har gravet Odense Bulldogs op af et dybt hul, efter han kom til klubben i november. Og meget tyder på, at den canadiske cheftræner fortsætter i klubben i næste sæson.

ISHOCKEY: Canadiske Marc Lefebvre overtog i slutningen af november en Bulldogs-trup, der var kørt mentalt og spillemæssigt ned. Intet fungerede i truppen, der efter nederlag på nederlag lå som håbløs bundprop i ligaen.

Og der ligger Odense Bulldogs fortsat - uden chance for at spille en rolle i denne sæson.

Men alligevel er det kun gået en vej - fremad - siden Marc Lefebvre overtog roret. Søndag blev det til en ganske sikker sejr på 5-1 over Herlev Eagles i VinMedKant Arena. Det var den femte sejr på hjemmebane i træk, og Bulldogs er ubesejret i Odense i 2020.

Lefebvre blev hyret for resten af sæsonen, men meget tyder på, at canadieren fortsætter arbejdet i Odense også i næste sæson.

- Det kunne da være interessant, som Thomas Hertz Andersen, formand for bestyrelsen i Odense Bulldogs, formulerer det over for Sport Fyn. Men han tilføjer:

- Det er for tidligt at sige noget endeligt endnu.

- Er I tilfredse med det Marc Lefebvre har leveret indtil nu?

- Ja, det er vi da. Han har fået mange ting til at fungere på isen. Holdet spiller blandt andet langt mere direkte og med færre taktiske bindinger.

- Hvornår forventer du en afklaring af trænersituationen for næste sæson?

- Til februar.

Annonce

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 5-1 (0-1, 3-0, 2-0)

Ishockey, ligaen

Mål: 0-1 Joonas Riekkinen (14.54). Assist: Niklas Tikkinen.

1-1 Henry Hardarson (21.22). Assist: Jack Walker.

2-1 Yanick Vedel (22.45). Assist: Btock Beukeboom og Sebastian Ehlers.

3-1 Jack Walker (24.33). Assist: Henry Hardarson og Rasmus Simonsen.

4-1 Henry Hardarson (43.38). Assist: Jack Walker.

5-1 Jack Walker (51.35). Assist: Henry Hardarson.

Udvisninger: Odense Bulldogs: 5 x 2 min. Herlev Eagles: 5 x 2 min.
Bedste spillere: Odense Bulldogs: Evan Cowley. Herlev Eagles: Max Vilstrup Olesen.

Dommere: Kenneth A. Larsen og Michael Nielsen.

Tilskuere: 793.

Odenses næste kamp: Tirsdag den 11. februar, kl. 19.00: Rungsted Seier Capital-Odense Bulldogs.

Gang i god udvikling

Marc Lefebvre meldte efter sejren over Eagles klart ud over for Sport Fyn.

- Jeg er 100 procent interesseret i at fortsætte i Bulldogs. Klubben gav mig en chance i november, og jeg har det fint i klubben, der fungerer godt, og vi har gang i noget godt med udvikling af holdet - blandt andet af de unge, danske spillere, lød det således fra Lefebvre.

På spørgsmålet, "hvad har du gjort ved holdet", var svaret fra den canadiske chef:

- Jeg tror, det primære er, at jeg har givet spillerne selvtillid. Vi har fundet en god kemi - og har fundet den rigtige sammensætning af kæderne. Alle spiller for hinanden, og det er jeg meget tilfreds med at se. Jeg er stolt af drengene, for de fik en usædvanlig hård start på sæsonen.

Under nedturen havde Bulldogs-spillerne uhyre svært ved at score på deres chancer. Det har ændret sig nu. Lefebvre:

- Vi har trænet afslutninger rigtig meget. Og det er dejligt at se holdet levere 12 scoringer i de to seneste kampe. Vi vil vinde flere kampe og se endnu flere tilskuere på lægterne. Vi er taknemmelige for støtten. Målet for resten af sæsonen er at holde spillerne motiverede. De skal jo tænke på deres fremtid. Og så skal vi også som hold allerede arbejde frem mod en god start på næste sæson.

Først sløvhed så fyrværkeri

Bulldogs-spillerne skulle lige have skøjtet søndags-sløvhed ud af kroppen i første periode mod Herlev - som gæsterne vandt 1-0 - før fyrværkeriet begyndte.

Med fire gyldne minutter i starten af anden periode var stillingen pludselig 3-1 til Bulldogs, og Odense sad reelt på tingene, selv om Herlev hele tiden var farlige på omstillinger. Eagles leverede meget direkte spil, men Evan Cowley tog godt fra i Bulldogs-målet.

Med to perle-mål i tredje periode af en særdeles stærkt spillende Henry Hardarson og af en anden profil, Jack Walker, lukkede fynboerne tingene, og der var stående klapsalver fra det publikum, som er begyndt at vende tilbage til Bulldogs-kampene i takt med det bedre spil.

Ikke mindst en pragtfuld finte fra Hardarson som optakt til hans scoring til 4-1 fortæller alt om den øgede selvtillid hos Bulldogs-spillerne.

Thomas Hertz Andersen, formand for bestyrelsen i Odense Bulldogs, forventer en afklaring omkring trænersituationen for næste sæson til februar. Foto: Michael Bager
Tilfredse Bulldogs-spillere efter den femte hjemmesejr på stribe. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Butikkerne lider: Men loyale kunder i lokalsamfund kan gøre livet lettere efter krisen

Annonce