Annonce
Langeland

Frem til skitseblokken til idékonkurrence på Langeland: - Tegn Rudkøbings strandpromade

Forløbet af strandpromenaden, set fra oven, som kan give inspiration. Badeanstalten er indtegnet med orange. Nu er det op til de kreative folk at udarbejde idéer og forslag. Illustration: Thomas Buhl, Langeland Kommune
Alle interesserede inviteres med til at udforme den nye strækning mellem badeanstalten og vandet og ved nyt boligbyggeri i Rudkøbing.
Annonce

RUDKØBING: Når Langeland Kommune inden længe skal i gang med at anlægge en strandpromenade i Rudkøbing i området mellem badeanstalten og vandet samt Boligselskabet Langelands byggeri på den gamle slagterigrund, vil offentligheden få en chance for at sætte sit præg på hele herligheden. Der bliver udskrevet en idékonkurrence, hvilket er første gang, man gør det i en sådan sammenhæng i Langeland Kommune.

Der vil blive en gang- og cykelforbindelse gennem området, nogle pladsdannelser og i øvrigt grønne arealer, fortæller sagsbehandler for bygge- og anlægsprojekter i Langeland Kommune, Thomas Buhl.

- Det er ønsket, at der bliver noget smukt og spændende at se på samt nogle opholdssteder, hvor man kan sidde eller lignende, tilføjer han.

Idékonkurrencen går i gang nu. Forslag skal afleveres senest 8. oktober til kommunen.

En dommerkomité kigger nærmere på de indsendte forslag, og alt afhængigt af idérigdom og kvalitet vil man udvælge 5-10 ideer. Hver modtager en præmie i form af et gavekort på 1000 kroner til brug i en butik, som er medlem af Rudkøbing Handelsstandsforening.

Langeland Kommune regner med mange spændende og kreative ideer. Der er i forbindelse med konkurrencen vedlagt en skitse, som folk kan tage udgangspunkt i.

- Det kan gøres på mange måder. Man kan vælge et projekt, hvor man kan lave det hele selv. Det kan også være en kunstner, der har nogle ideer, og selv kan udføre en del, og så skal have assistance til noget andet. Hvis en kunstner kommer med forslag, skal der vedlægges et budget for udgifter til materialer samt til eget honorar, nævner Thomas Buhl.

Fire personer bedømmer

Konkurrencen afgøres af en dommerkomité på fire personer:

Borgmester Tonni Hansen (SF).

Landskabsarkitekt Alice Nøhr, som bor på Langeland og har eget firma inden for denne branche.

Jan Andersen, frivillig i blandt andet Badeanstalten og beboer i et af de nye rækkehuse på den gamle slagterigrund.

Peter Hellerstedt Nyholm, leder af kommunens ungdomsklub.

Til det samlede projekt er der afsat 1,5 million kroner i anlægsbudgettet for 2020 og 2021. Man går i gang her i efteråret og skal efter planen være færdig i foråret 2021.

Der er cirka 300.000 kroner til byrumsinventar, der dækker over møbler, skraldespande, cykelstativer m.m., samt til beplantning og gennemførelse af forslag fra idékonkurrencen. Den endelige fordeling vil afhænge af de indkomne og udvalgte forslag.

Udvælgelseskriteriet er de bedste og mest interessante ideer, der også vurderes realistiske at gennemføre blandt andet inden for den økonomiske ramme og lovgivning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Budgetforlig: Politikere ruller ældrebesparelser tilbage og sender millioner til børnene

Annonce