Annonce
Navne

Frans Ørsted kender en svindler, der blev god igen - og Tue kan næsten gå på vandet

Frans Ørsted Andersen skal fortælle historien om svindleren Chris Madsen, der rejste til Staterne og blev endog særdeles lovlydig. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Tue Ernst Nielsen, Kerteminde Vandski Klub, fremviser kolossale resultater i 2019, men han vil være endnu bedre og skal på træningsophold i Italien.

Til den tur har Bernt Nielsen, formand for Fynske Idrætsforbund, der blandt andet har som formål at støtte unge talenter i deres udvikling, overrakt vandskiløberen 8000 kroner.

Blandt mange markante resultater i år slettede Tue Ernst Nielsen en nordisk rekord i Open Trick fra 1984, han blev dansk mester i kombineret, bedst af alle i slalom, trick og hop samlet, han blev dansk og nordisk mester i flere discipliner, blev nummer fem ved EM i Ukraine og nummer 13 ved VM i Canada.

Frans Ørsted Andersen, psykolog og lektor ved Aarhus Universitet og bopæl i Odense V, er involveret i forskning om "unge på kanten", der skal i uddannelse eller på arbejdsmarkedet.

Torsdag den 24. oktober er han på plakaten ved formiddagsmatineen på Hovedbiblioteket i Borgernes Hus. Her med et foredrag om en anden tids ung på kanten.

Chris Madsen, fynsk landarbejderdreng, gik fra svindel til at blive lovens lange arm i USA og satte endda Dalton-banden bag lås og slå. Klokken 10.30 starter Frans Ørsted beretningen om Chris Madsen, som han har skrevet en bog om.

Racismefri By - Odense for Mangfoldighed "havde håbet på en opblødning af udlændingepolitikken efter folketingsvalget. Især paradigmeskiftet har skabt stor usikkerhed og utryghed for flygtninge i Danmark", skriver foreningen i en pressemeddelelse underskrevet af Chadi Dabbagh, Frank Rasmussen og Lene Junker, der inviterer til informations- og oplysningsmøde onsdag klokken 17.30 i Borgernes Hus, lokale 3.6. Her vil der være oplæg fra flygtningeadvokat Helle Holm Thomsen og Line Trappehave fra Dansk Flygtningehjælp.

Fredag den 25. oktober fra klokken 15 til 18 får fynske musikskoleelever mellem 10 og 18 år mulighed for at opleve verdens største instrument, orglet. Som en del af Odense Internationale Orgelfestival stiller Odense Musikskole med 10 elever, som vil blive undervist i at spille på det store Marcussenorgel i Carl Nielsen Salen i Odense Koncerthus af Katrine Immerkjær Andersen, stifter af Orgelklubben.

Arrangementet slutter klokken 17.45 med en lille koncert, og alle interesserede - såvel børn som voksne - er meget velkommen til at se og høre med. Orgelklubben er landsdækkende, skabt i 2012 for at styrke fødekæden af organister. Foto: Orgelklubben

Tue Ernst Nielsen har fået 8000 kroner på kontoen til en træningstur i italienske vande. Foto: Fynske Idrætsforbund
10 unge fra Odense Musikskole får lov at prøve det store orgel i Carl Nielsen Salen. Foto: Orgelklubben
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Arriva: - Vi er selvfølgelig kede af, at det nye signalsystem ikke er blevet prioriteret

Annonce