Annonce
Svendborg

Frands Rifbjerg på vej til Svendborg med prisbelønnede kvartet

Frands Rifbjerg Songs and Melodies kan opleves torsdag 19. september kl. 20, når Giant Steps inviterer til koncert på Arne B. PR foto

Svendborg: Trommeslager Frands Rifbjerg har i henved 30 år huseret på den danske jazzscene. Torsdag 19. september kl. 20 sidder han klar bag trommerne i Giant Steps. Rifbjerg har spillet med en lang række ensembler, bl.a. i selskab med pianisten Carsten Dahl og som fast medlem af Jesper Thilos kvartet samt Ernie Wilkins Almost Big Band. Derudover er det også blevet til turneer med flere internationale stjerner, f.eks. Thad Jones, Phil Woods og Carla Bley. Efter en lang karriere som sideman udgav Frands Rifbjerg for et par år siden sit første album i eget navn, Songs and Melodies, som løb med intet ringere end prisen som Årets Danske Jazz-udgivelse ved DMA Jazz Awards 2018. Det er musikken fra dette skønne album, der er på tapetet denne afteni Svendborg. Frands Rifbjerg og hans hold bestående af nogle af dansk jazz' fremtrædende navne, har blandet posen med både jazzstandards og musikernes egne kompositioner. De øvrige medvirkende er Søren Kjærgaard: klaver, Kasper Tranberg: trompet og Anders AC Christensen: bas. Koncertbilletter kan købes på billet.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Tagsten og tagsten er ikke det samme

Lokaldebat: I Teknik- og Erhvervsudvalget var der i sidste uge en ophedet debat i et ellers uskyldigt dagsordenpunkt på en igen meget lang dagsorden – en sag, der nu skal drøftes på det kommende byrådsmøde. Emnet handler om en dispensation fra en gældende lokalplan, hvor en bygherrer på et nyopført hus ønsker at anvende andre materialer end der er angivet i lokalplanen, og vil dermed afvige fra de byggematerialer nabohusene er opført med. Sagen handler om materialevalg i et konkret byggeprojekt. Bygherrer ønsker at anvende cementtagsten i stedet for for eksempel teglsten, som er et dominerende byggemateriale i lokalsamfundet. Der er allerede angivet masser af alternativer til teglsten i lokalplanen. Dog ikke cementtagsten. Giver Byrådet lov til dette nybrud, kan det sandsynligvis påvirke huspriserne i området, når der er et hus, der på den måde skiller sig ud med et radikalt andet materialevalg. Den samfundskontrakt, der er opstået mellem nuværende borgere i et lokalsamfund og byggemyndigheden, skal ikke udsættes for angreb hver gang der enten bygges nyt eller blot, fordi bygherre kan finde et alternativt produkt, der er billigere på markedet. Det kan hverken politikerne eller et lokalsamfund holde til i længden. At der er indskrevet teglsten i lokalplanen, som en blandt flere muligheder, handler ikke bare om at skabe bygningsmæssig harmoni i et lokalsamfund, men handler også om at fastholde en kulturhistorisk dimension – at teglindustrien har betydet meget på Sydfyn. Politikerne i Byrådet må stå vagt om denne lokale bygningskultur – og vise respekt overfor de naboer, der har overholdt lokalplanen. Alt andet er utroværdigt.

Annonce