Annonce
Svendborg

Fra Viebæltet til Vestergade: Åbner ny genbrugsbutik på 600 kvadratmeter

Else Mickleit fra Skårup er en af de frivillige, der glæder sig til at vise den nye genbrugsbutik frem. Foto: Danmission Genbrug
Danmission Genbrug er flyttet fra Viebæltet og åbner 600 kvadratmeter stor forretning i tidligere Babysam-butik i Vestergade.

Svendborg: De har ventet utålmodigt på at få lov til at komme i gang, og på onsdag den 3. marts er de frivillige i genbrugsbutikken Danmission Genbrug omsider klar til at åbne dørene for en ny 600 kvadratmeter stor butik i det gamle Babysam i Vestergade.

Den folkekirkelig organisation har forladt lokalerne i Viebæltet overfor hovedbiblioteket, og de omkring 20 frivillige har indrettet en ny butik med en stor møbelafdeling, et bredt udvalg af tøj og isenkram, en mindre børneafdeling og en særlig afdeling for bøger og musik.

Else Mickleit fra Skårup, der har været frivillig i syv år, var lidt skeptisk, da hun fik at vide, at genbrugsbutikken skulle flytte, men nu er hun stolt og glæder sig til at vise en lys og rummelig butik frem.

- Den begejstring og stolthed, der er i vores fantastiske team af frivillige, vil kunderne mærke, siger Else Mickleit, der er medlem af butikkens bestyrelse og også tager imod nye frivillige.

Annonce

Flere frivillige

Hun fortæller, at antallet af frivillige i foreningen er steget under corona-nedlukningen, og hun har også et bud på årsagen:

- Jeg tror, at nogle har brugt coronatiden til lige at stoppe op og kigge sig selv i spejlet og tænke, at nu må de hellere se at komme lidt ud. Og så finder de ud af, at det at have en enkelt vagt her om ugen - enten en formiddag eller eftermiddag - kan de faktisk godt få til at passe ind, siger Else Mickleit.

Interiøret i den nyindrettede genbrugsbutik er også lavet af genbrugsmaterialer. Foto: Danmission Genbrug

De frivillige har også indrettet butikken ud fra et genbrugsprincip. I stedet for at købe nye reoler, har de forsøgt at give brugte ting nyt liv.

- Vi har reoler, der er lavet af et gammelt stillads, og vi præsenterer vores varer på euro-paller. Vores ambition er så vidt muligt at undgå nyproducerede ting i indretningen, og der er faktisk gået lidt sport i det. De frivillige er meget optagede af at genbruge og upcycle alt, hvad vi kan, fortæller Astrid Skou Nyeng, der er udviklingskonsulent i Danmission Genbrug.

Den næsten 200 år gamle organisation bruger overskuddet til at skabe bedre levevilkår for udsatte, passe på naturens ressourcer og støtte fredsarbejde i Asien, Afrika og Mellemøsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fernisering i fire kunsttårne

Svendborg

Eksamensfri og karakterfri: Skolefolk vil åbne ny friskole i Tankefuld

Debat

Fyns Amts Avis mener: Ny sydfynsk friskole kan ramme megatrend

Annonce