Annonce
Fyn

Fra udsmider til barchef: Erik siger farvel til Café Biografen efter 35 år

Erik Christiansen har været en fasttømret del af Café Biografen i Odense igennem de seneste 35 år. Først som udsmider og senere som bar- og personalechef. Hørelsen er dog ikke, hvad den har været, så nu har han valgt at gå på pension. Foto: Jonas Ancher Nyeng
Han startede i 1985 som udsmider og blev senere bar- og personalechef. Men efter 35 år kan man nu ikke længere møde 63-årige Erik Christiansen bag baren i Café Biografen.
Annonce

Odense: "Ønsker dig alt godt i fremtiden, men hvor vil jeg dog savne dig. Du er jo indbegrebet af Café Biografen".

"Erik er indbegrebet af en institution. Han er om nogen en afgørende del af caféens særlige sjæl".

"Jeg har engang set Erik sætte over baren i et imponerende tigerspring".

Efter 35 år på lønningslisten er Erik Christiansen ikke længere en del af Café Biografen på Amfipladsen i Odense. Og det er ikke gået ubemærket hen på Facebook, hvor nuværende og tidligere kunder og kolleger fra caféen har kommenteret nyheden, som Café Biografen selv annoncerede onsdag.

- Det er rigtigt dejligt at få de kommentarer. Det betyder meget for mig at blive husket for nogle gode ting, siger Erik Christiansen.

Han har først og fremmest valgt at udnytte muligheden for at gå på efterløn, fordi hans hørelse er begyndt at volde ham problemer, når han betjener kunderne.

- Det er selvfølgelig meget specielt at stoppe efter så mange år, men jeg har fået utrolig dårlig hørelse, og det går ikke, når det er kontakten til kunderne, som man sætter pris på. Så jeg har valgt at benytte mig af muligheden for at gå på efterløn.

Annonce

Ansat til at stresse ballademagere

Erik Christiansen kom oprindeligt til Fyn for at læse til fysioterapeut, men droppede de planer, da han fik en handicappet datter, som også krævede en hel del af hans tid.

Så som 29-årig blev han i 1985 ansat i Café Biografen, som Jørgen Brochorst Christensen og Ole Nielsen havde startet op to år forinden.

Dengang i midten af 80'erne var Café Biografen et af de foretrukne steder, når de unge gik i byen og det gav ind imellem også anledning til ballade og slåskampe.

- Jeg blev i tidernes morgen ansat som oprydder og udsmider. Vi havde ret store problemer med ballade i caféen og nogle personer, som var uønskede. Så dem fik jeg til opgave at stresse. Dengang var der ikke et særligt stort cafémiljø her i Odense, så vi var et stort hit og blev et års tid efter min ansættelse også nødt til at have dørmænd, som kunne lukke folk ind i hold, fortæller Erik Christiansen, der senere lagde mere og mere af sin arbejdstid bag baren.

- På det tidspunkt var der ikke længere så meget ballade. Vi havde ligesom fået stresset dem væk og vi begyndte også at være mere strikse i forhold til, hvor berusede man måtte være hos os. Vi var stadigvæk populære, men fik et lidt andet klientel, siger Erik Christiansen.

Annonce

Fra politimester til maskinmester

Erik Christiansen har både haft orlov og arbejdet en årrække på deltid, så han kunne tage sig bedst muligt af sin handicappede datter.

Erik Christiansen regner med at tilbringe en hel del mere tid i familiens sommerhus på Jegindø. Foto: Jonas Ancher Nyeng

Igennem årene har han dog indtaget de fleste roller hos Café Biografen og har blandt andet været ansat som barchef og indkøbschef.

- I starten blev jeg kaldt politimester og siden maskinmester. Det er blevet til en del forskellige kaldenavne gennem tiden, siger Erik Christiansen.

Annonce

Svær at erstatte

Erik Christiansen fik fredag eftermiddag mulighed for at tage ordentlig afsked, da stamkunder og kolleger var inviteret til afskedsreception.

Indehaver Jørgen Brochorst Christensen peger på, at han efterlader sig et hul, som vil blive svært at fylde ud.

- Jeg kommer selvfølgelig til at savne ham. Han er jo virkeligt snild på fingrene. Jeg tror ikke, at der findes en skrue her, som han ikke har haft ude og sat i igen på en smartere måde. Den type hænger ikke på træerne. Men derudover er vi jo kommet til at kende hinanden rigtig godt igennem de mange år, siger Jørgen Brochorst Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Budgetforlig: Politikere ruller ældrebesparelser tilbage og sender millioner til børnene

Annonce