Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fra selvstændig til kørelærer: Casper sætter arbejdslivet i nyt gear

Casper Elkrog og sønnen Loui fotograferet ved Forum Faaborg, hvor Casper Elkrog snart kommer til at have teoritimer i LZ Køreskole. Foto: Maria Retoft Pedersen
LZ Køreskole var oprindeligt Casper Elkrogs kunde, men er nu blevet hans arbejdsgiver. Og Casper Elkrog har fundet arbejdsglæden igen ved at gå nye veje i arbejdslivet.

Faaborg: Casper Elkrog, som i december blev uddannet som kørelærer og nu skal arbejde hos LZ Køreskole, er et glimrende eksempel på, at livet kan tage uventede drejninger, hvis man er modig nok til at følge med og tage de muligheder, man får.

Casper Elkrog og hans familie flyttede til Faaborg fra Odense for tre år siden, og Casper Elkrog tog sin forretning som selvstændig elektriker med. Kundekredsen var dog stadig primært i Odense, og selv om han involverede sig i de lokale erhvervsnetværk, så fungerede det ikke rigtigt. Og efter et års tid i den nye by gik Casper og deres fælles børns mor hver til sit.

- Jeg stod på mange måder lidt i et vadested i mit liv, og det betyder, at man bliver tvunget til at tænke på, hvad der giver én energi, og hvor man gerne vil hen. Prioriteterne ændrede sig, og jeg kunne bare mærke, at der ikke længere var noget energi for mig i at være selvstændig. Så i sensommeren 2018 besluttede jeg mig for, at jeg ville lukke forretningen, fortæller Casper Elkrog, der begyndte at fortælle sine kunder om planerne, når han var ude at løse opgaver for dem.

Det gjorde han også, da han var bestilt til at tilkoble noget AV-udstyr hos Loay Zeraiq i LZ Køreskole i Odense, som var en af hans faste kunder.

- Jeg fortalte Loay, at jeg ville lukke ned. Det tænkte han så lidt over, og så spurgte han mig, om jeg havde lyst til at blive kørelærer og arbejde for ham, fortæller Casper Elkrog, som ikke var lang tid om at takke ja til tilbuddet.

Annonce

Blå bog

Casper Elkrog, 35 år.

Har sønnerne Loui (11) og Mikkel (6).

Er efter halvandet år i Dyreborg flyttet til Østerbrogade i Faaborg.

Er bestyrelsesmedlem i Enghaveskolens bestyrelse, hvor begge sønner går.

Erfarent bagland

Inden Casper Elkrog kunne skrive kørelærer på cv'et, skulle han først have kørekort til lastbil, kørekort til motorcykel samt tage en pædagogisk grunduddannelse. Derefter var han kvalificeret i selve kørelæreruddannelsen.

I december 2019 blev Casper Elkrog udlært kørelærer, og han er nu med, når LZ Køreskole åbner en afdeling i Faaborg, hvor han formentlig kommer til at spille en stor rolle.

- Jeg glæder mig helt vildt, og jeg har virkelig fundet noget arbejdsglæde. Mest af alt glæder jeg mig til at hjælpe nogle unge mennesker ud i verden. De kommer fulde af forventning, og det gør mig glad at beskæftige mig med den målgruppe. Jeg kan rigtig godt se mig selv i den her rolle, og jeg kan også se, at der giver mig mulighed for at udvikle mig som person, siger han.

- Selv om jeg er helt ny i branchen, så har jeg et erfarent bagland, som kender det hele ud og ind, og som jeg stadig skal lære en masse af.

Han er ikke i tvivl om, at han er landet på den rigtige hylde.

- Jeg er mere rolig omkring mine gøremål, og jeg har fået meget mere overskud i min hverdag. I mit nye job kan jeg bidrage med noget, som ikke handler om mig. Det er en stor ting at tage et kørekort. Jeg kan være med til at give de unge mennesker noget frihed, siger han.

Casper Elkrog er nu også faldet rigtig godt til i Faaborg, hvor han har fået mange venner og bekendte.

- Faaborg er en god blanding af, at der er ro, men også at der sker en hel masse. Jeg er ikke som sådan specielt troende, men jeg tror på, at vi nogen gange bliver guidet højere oppe fra. Vi skal lære af de skrammer, vi får. Og så skal vi turde følge vores mavefornemmelse, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Se billeder fra statsminister-visit: Skoledreng krævede svar om organdonation

Svendborg

Statsministerbesøg i Svendborg: Spørgelystent publikum holdt Frederiksen til ilden

Annonce