Annonce
Ærø

Fra Odense til Ærø for at købe ind: 30-årige Trine skal sørge for de bedste priser til kommunen

Trine Mortensen er Ærø Kommunes nye indkøbskonsulent. Foto: Privat
1. december starter 30-årige Trine Mortensen i en nyoprettet stilling som indkøbskonsulent i Ærø Kommune. Trine Mortensen kommer fra en lignende stilling i møbelvirksomheden Carl Hansen og Søn.

Ærø: 1. december starter Trine Mortensen i sit nye job som indkøbskonsulent i Ærø Kommune. Her skal hun sørge for, at kommunen får de bedste priser, når der skal købes stort ind, og det er noget, som Trine Mortensen allerede kender en del til.

- Jeg er uddannet handelsøkonom med speciale i indkøb og indkøbsledelse, og siden juni 2016 har jeg arbejdet hos Carl Hansen og Søn som indkøber. Der har jeg blandt andet stået for indkøb af arbejdstøj, rengøringsartikler og meget andet, forklarer Trine Mortensen.

Jobbet hos Carl Hansen og Søn har hun været kisteglad for, men jobbet på Ærø trak altså mere.

- Min mand og jeg er begge opvokset på Ærø, og vi vil gerne give den barndom, som vi selv har oplevet, videre til vores to sønner. Derfor har vi valgt Ærø, forklarer hun.

I første omgang bliver familien dog boende i Odense, og Trine skal derfor pendle mellem Odense og Ærø.

- Når jeg starter i jobbet 1. december, går min mand på barsel. Vi har en søn på et halvt år og en på tre, så han er hjemme hos dem. Men det er planen, at vi på et tidspunkt skal flytte til Ærø. Det bliver formentlig engang i 2020, men vi skal lige finde ud af, om vi vil starte med at leje et hus, eller om vi skal købe med det samme, siger Trine Mortensen.

Jobbet som indkøbskonsulent i Ærø Kommune bliver lidt anderledes end det, hun har hos Carl Hansen og Søn.

- Hos kommunen skal jeg forhandle aftaler og kontrakter på plads for de decentrale afdelinger. Det bliver spændende at komme i gang med, siger hun.

Trine Mortensen har stadig familie på Ærø.

Hendes svigerforældre bor i Marstal, mens hendes forældre flyttede til Sønderborg i 2005.

- Men de har et sommerhus i Marstal, så det kommer jeg nok til at låne engang imellem, så jeg ikke skal hjem til Odense hver dag, siger Trine Mortensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Trøjeskifte - og nu holder GOG øje med ham

Læserbrev

Debat: Man mister noget uerstatteligt og unikt på søfartsmuseet, hvis man fusionerer

Læserbrev: Jeg er ikke fra Marstal, har ikke familie på øen, har aldrig boet der. Men jeg har i en årrække arbejdet sammen med Marstal Søfartsmuseum inkl. coasteren Samka. Jeg er bedrøvet på alles vegne i den i Fyns Amts Avis omtalte tvist, men angår spørgsmålet kompetencer og åbenhed på Marstal Søfartsmuseum, så har jeg oplevet det stik modsatte af, hvad jeg har læst i avisen fredag 27. september. Jeg ville ikke tro det, hvis søfartshistorien i Marstal blev formidlet i et sprog tilpasset tidens normer og formidlingstrends. Når jeg besøger museet eller engagerer dets ansatte i mine projekter, er det afgørende, at de, der formidler historien ikke blot har læst den, de har levet den. De er originaler i ordets fineste betydning. Moderniserer man museet, eller fusionerer man det med eksempelvis Ærø Museum, så mister man noget uerstatteligt og unikt, og jeg, sammen med mange andre, kan lige såvel tage til Holbæk, Helsingør eller Hobro. Jeg kender alt til forskningsmiljøer, hvor den viden der genereres, bliver inden for murerne. På Marstal Søfartsmuseum er det omvendt. Søfartshistorien eksisterer mellemfolkeligt - på museet og i byen. Vil man tættere på, kan man engagere sig som frivillig - dem er der mange af hos Marstal Søfartsmuseum - folk arbejder for at bevare en fælles arv og betragter hinanden i øjenhøjde, ph.d., skolelærer, tømrer eller maskinmester. Indfødt eller tilflytter er underordnet - det væsentlige er søfartshistorien som fællesnævner. Hvad angår kompetencer i øvrigt, så har jeg oplevet museets ansatte og frivillige gøre studerende fra 16 nationer nysgerrige på søfartshistorie, respekt. Gennem de seneste seks år har jeg besøgt Marstal Søfartsmuseum med studerende mange gange. Sidste år havde vi 36 internationale arkitektstuderende på ekspedition i Det Sydfynske Øhav. Heraf er der flere, der på eget initiativ har videreudviklet deres relation til museet og tilført Ærø en række udviklingsidéer. At de gider det, baserer sig på den fantastiske imødekommenhed vi har oplevet på museet - uanset om vi var kvinder eller mænd, fra Holland, Hong Kong eller København.

Annonce