Annonce
Navne

Fra Marstal IF til Amazon Grimstad: Ærøsk hele vejen

Lykke Kildegaard træner intenst op til sæsonstart. Privatfoto
Lykke Kildegaard er kommet langt hjemmefra i kraft af sin passion for fodbold. Som 15-årig rykkede hun til Fyn, så Jylland, Fyn igen og nu, otte år senere, Norge. Uanset hvor hun tager hen, har hun noget af Ærø med sig i bagagen.
Annonce

Ærø: Det går stærkt for Lykke Kildegaard for tiden. Fra at have driblet med bolden på KoldingQ's baner, til skiftet til OdenseQ og nu videre igen til de norske fjelde.

Den 17. januar flyttede hun til Grimstad som den nyeste indkøbte spiller i Amazon Grimstad. Sammen med to andre spillere deler hun en lejlighed som klubben stiller til rådighed. Den første tid er gået med intens løbetræning samt en træningskamp, før sæsonen starter rigtigt op i marts. Om sin nye klub og holdkammeraterne har hun kun godt at fortælle.

- Jeg har været rigtigt positivt overrasket over, hvor søde og imødekommende folk har været. Det er jo sådan, at når man kommer ind i en ny klub, så bliver man en slags trussel for nogle af de andre spillere. Man kæmper jo om en plads på holdet, men alle har været enormt gode til at tage imod og få mig til at føle mig som en del af holdet, fortæller Lykke Kildegaard.

Det er dejligt, når det sociale kører, men det er selvfølgelig fodbold, Lykke er kommet for at spille først og fremmest. Når det kommer til at være et aktiv på grønsværen, er hun ikke i tvivl om, hvor hendes styrker ligger.

- Jeg er helt klart en aggressiv presspiller. Når man skal presse modstanderen, går jeg hårdt til dem og stresser dem, så de ikke ved, hvilket ben de skal stå på. Det, og så bringer jeg en masse god energi og fightervilje på banen, siger hun.

Lykke Kildegaard

Lykke Kildegaard er 23 år og opvokset i Marstal.

Hun begyndte at spille fodbold i Marstal IF, inden hun som 15-årig tog til Skolerne i Oure for at spille.

Lykke Kildegaard har også tørnet ud for U17-landsholdet, hvor hun spillede fire kampe og scorede to mål.

Efter nogle år for Oures kvindehold skiftede hun til Kolding Q, og i sommer tog hun springet til Odense Q, hvor det blandt andet blev til de første kampe i den bedste danske fodboldrække, Gjensidige Kvindeliga.

Hendes position på banen er midtbanespiller.

Annonce

Den bedste fodboldspiller, jeg kan blive

Lykke Kildegaard har også nogle bestemte personlige mål for sin tid i Amazon Grimstad. Helt enkelt handler det for hende om at nyde det at spille fodbold og at fokusere på at udvikle sig.

- Jeg har haft en vane med at fokusere på, hvad jeg gjorde forkert. Det vil jeg gerne ændre og få det til at handle om at udvikle mig selv og blive den bedste fodboldspiller, jeg kan blive. Jeg tænker, at når man tager et nyt sted hen, hvor man ikke rigtig kender nogen, kan det være en god start at fokusere på selvudvikling.

Lykke har som bekendt sine rødder her på Ærø. Første gang hun flyttede fra øen, var som 15-årig, hvor turen gik til skolerne i Oure som fodboldelev. Men uanset hvor hun flytter hen, er der visse ting hun altid tager med sig hjemmefra.

- Jeg er vokset op med, at man som barn kunne lege på vejen, og bilerne tog hensyn til det. Altså, med en enorm tryghed og tillid til andre mennesker og tro på at alle folk vil en det bedste. Det kan man måske også kalde lidt godtroende, men det er sådan, jeg gerne vil møde folk selv, imødekommende og åben, og det er helt sikkert noget, jeg har fra opvæksten på Ærø.

Ærøske Lykke Kildegaard er netop skiftet til den norske fodboldklub Amazon Grimstad. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce