x
Annonce
Fødselsdag

Fra demonstrant til næstformand på tinge. Trine Torp fylder 50

Trine Torp har siden 2015 været medlem af Folketinget for SF, og sidste år blev hun desuden medlem af Folketingets Præsidium. Hun kæmpede blandt andet for at få psykiatrien styrket, og det lykkedes med finansloven for i år. (Arkivfoto) Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hun voksede op i et hjem, hvor der blev talt en del politik, og hendes far var Venstre-mand. Men selv endte hun et helt andet sted.

SF blev partiet, hvor Trine Torp, som tirsdag 18. februar fylder 50 år, fandt sit politiske ståsted.

Siden 2015 har hun repræsenteret partiet i Folketinget, og efter folketingsvalget sidste år blev hun 4. næstformand i Folketingets Præsidium.

I sin ungdom var hun med til at demonstrere mod daværende undervisningsminister Bertel Haarder (V), som hun efter eget udsagn senere fik respekt for.

Men før den politiske karriere tog fart, uddannede Trine Torp sig til cand.psyk. fra Københavns Universitet i 2000.

På det tidspunkt havde hun allerede haft studiejob som handicaphjælper, og hun havde også været bomedarbejder ved Settlementet Askovgården i København.

Efter en periode som psykolog i nordsjællandske kommuner blev hun i 2008 lektor på Professionshøjskolen Metropol i København.

I 2009 blev hun valgt ind i byrådet i Halsnæs Kommune, en post hun bestred frem til 2015. Samme år blev hun valgt til Folketinget, efter at hun siden 2012 havde været med i SF's landsledelse.

Arbejdet med børn og socialt udsatte har været en drivende kraft i Trine Torps liv. Som psykiatri- og socialordfører for SF har hun blandt andet været en stærk fortaler for bedre forhold i psykiatrien.

- Det er en stor bekymring for mig. Jeg har selv arbejdet med udsatte børn og unge, og det er vigtigt, at vi sikrer dem gode tilbud i tide, inden problemerne vokser sig for store, sagde hun sidste år til Frederiksborg Amts Avis.

Trine Torp kunne derfor glæde sig, da finansloven for i år blev forhandlet færdig i december. Her var der nemlig afsat 600 millioner kroner årligt til psykiatrien, og der skal desuden udarbejdes en tiårsplan til at forbedre forholdene på samme område.

Trine Torp er gift og har to børn. /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce