Annonce
Langeland

Forventer corona-erstatning i september: Langeland Kommunens budget skrider

Borgmester Tonni Hansen (SF) påpegede i sin fremlæggelse af økonomien, at folkeskolen, det specialiserede socialområde og ældreområdet helst ikke må have stigende udgifter. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Langeland Kommune har stigende udgifter til værnemidler, vikarer, rengøring og stigende ledighed.
Annonce

Langeland Kommunes økonomi skrider, og forventningerne nu går på, at man kommer ud af året med et forbrug på 16,5 millioner kroner mere, end der var budgetteret med. Det forventede regnskab for driften lyder nu på godt 994 millioner kroner for 2020.

Det fremgik af den seneste budgetopfølgning, som blev behandlet på kommunalbestyrelsens møde forleden. Her nævnte borgmester Tonni Hansen (SF) flere årsager, og af dem har en del relation til coronapandemien, covid-19. Her ser man øgede udgifter til værnemidler, vikardækning og rengøring samt ikke mindst en stigende ledighed.

Manglen på turister har været mærkbar i vores lokalområde, og Tonni Hansen håbede på, at man nu, hvor grænsen åbner for tyskere, nordmænd og islændinge, kan redde noget af sæsonen og beskæftigelsen inden for denne branche.

Så er der fortsat tendensen med, at folk bliver hurtigere udskrevet fra sygehusene med stigende udgifter for kommunerne som følge.

Kommunerne mangler tal til brug for budgetlægningen for næste år, men borgmesteren håbede på, at man kan være på mere sikker grund før sommerferien.

Annonce

V: Stram op

Bjarne Nielsen (V) var ikke tilfreds med situationen.

- De 16,5 millioner kroner har intet med covid-19 at gøre. Vi kan ikke give sygdommen skylden. Der skal simpelthen strammes op. Når vi vedtager et budget i oktober, så må vi forvente, at forvaltningen tager fat i det nærmest dagen efter. Det kan godt være, at der er nogle ting, som vi ikke kan fuldføre, men så skal vi have besked noget før, sagde han.

Lisa Pihl Jensen (S), formand for Sundhedsudvalget, oplyste supplerende, at det ikke kun er covid-19 på dette område, der er inde i billedet.

Det handler også om hjælpemidler, herunder handicapbiler.

- De skal udskiftes efter et vist antal år, men der er ikke budgetteret med det. Enten skal vi spare op til disse biler, eller også må vi kunne tåle, at der nogle gange kommer udgifter til dem. Det er en rettighed, som borgerne har, påpegede hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Rabbits vinder drama i overtiden

Langeland

Pyromanerne på rådhuset

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

Annonce