Annonce
Fyn

Fortælleforestillinger om kærlighed: Romantisk drama i Nørreskov

Kulturregion Fyn har valgt at give penge til Maria Junghans og Esther Rützou, så de kan udvikle og fortælle kærlighedshistorier i blandet andet Nørreskov på Tåsinge. Pressefoto
Der er lagt op til det helt store romantiske drama, når Maria Junghans og Esther Rützou holder fortælleforestillinger i Nørreskov 4. og 5 juli.
Annonce

Tåsinge: To elskende gik i døden sammen og gik samtidig fra at være nogle forfærdelige amoralske typer til at blive romantiske helte. Eller hvordan var det lige det var, dengang med Lindedanseren og Løjtnanten?

Den 4. og 5. juli kan man opleve fortællingen om Elvira Madigan og Sixten Sparre som en mundtligt fortælling, der finder sted i netop Nørreskov ved Valdemar Slot, hvor de elskende tilbragte deres livs sidste timer.

Det er fortæller Maria Junghans med base i Svendborg og Esther Rützou fra Fåborg Fortællescene, der hen over sommeren skaber denne og to andre fortælleforestillinger og giver publikum mulighed for at komme på kærlighedsudflugt i de lokale skove i det sydfynske.

Annonce

Coronavenlige fortællinger

- Vi ønskede at skabe forestillinger, der gør publikum i godt humør, feel-good på den intelligente måde og sikre, at også folk i risikogrupperne trygt kan deltage. En slags kulturel vaccine mod corona-isolation, og mangel på nær- og samvær med andre, siger Esther Rützou i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det betyder, at der kun er otte publikummer til hver forestilling, og at vi gentager hver forestilling otte gange for at give så mange som muligt en chance for at komme ud i naturen og få en god fortælling med hjem.

Den konstellation er kun mulig, fordi Kulturregion Fyn har valgt at støtte udviklingen af de tre forskellige fortælleforestillinger økonomisk gennem Covid-19-puljen.


Vi lover, at man går ud af skoven både med et smil i hjertet og stof til at tale om på vejen hjem

Maria Junghan, arrangør


Annonce

Fortællinger om kærlighed

De tre fortællinger “Linedanseren og Løjtnanten”, “Dame og Digter” og “Ahlefeldt og Arvingen” handler alle om kærlighed - kærlighed der har tilknytning til præcis den skov, man vandrer i, og som er baseret på virkelige historiske begivenheder.

- Vi har valgt autentiske historier og så ellers sat spørgsmålstegn ved det, vi hidtil har som sandheden om dem. Var det stort og romantisk, at Sixten Sparre og Elvira Madigan gik i døden sammen, eller var det måske mord? Kan man kalde det en bortførelse, hvis hende, der bliver bortført, selv hopper ud af vinduet og har bestilt kareten? Og hvad gør man, når man elsker én og forelsker sig i en anden, spørger forestillingernes anden fortæller Maria Junghan, i pressemeddelelsen.

- Vi lover, at man går ud af skoven både med et smil i hjertet og stof til at tale om på vejen hjem, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fyn nærmer sig igen nul nye corona-smittede

Bagsiden

Boblerier: Skadedyr str. XXXXXL

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce