Annonce
Fyn

Forslag fra EL: Der skal være gratis mundbind i Odenses busser

Enhedslisten i Odense foreslår, at der kommer gratis mundbind i busserne - dels for at mindske smittefaren og for at sikre, at folk trygt kan benytte sig af den offentlige transport. Foto: Jens Thaysen
Enhedslisten i Odense forslår, at der kommer gratis mundbind i Odenses busser i myldretiden. Det vil tilskynde flere til at tage bussen og mindske smitterisikoen, mener partiet.
Annonce

Få dage efter sundhedsmyndighedernes nye anbefaling om at bruge mundbind i den kollektive trafik i myldretiden foreslår Enhedslisten i Odense, at der skal tilbydes gratis mundbind i kommunens bybusser.

Det vil tilskynde flere borge til at bruge mundbind og dermed mindske smitterisikoen, skriver partiet i en pressemeddelelse.

- Vi skal passe på hinanden og især på de sårbare borgere, og det kan vi blandt andet gøre ved at stille gratis mundbind til rådighed i busserne. Hvis man får brug for at tage bussen, så er det ikke altid muligt at komme forbi et apotek og købe mundbind først, siger Reza Javid, der er Enhedslistens politiske ordfører i Odense Byråd.

- I august og september starter skoler og uddannelsesinstitutioner, og der er flere, der tager bus og dermed opstår større smitterisiko. Vi skal gøre alt for at forhindre en ny coronabølge med menneskelige og økonomiske konsekvenser, tilføjer han.


Vi skal passe på hinanden og især på de sårbare borgere, og det kan vi bland andet gøre ved at stille gratis mundbind til rådighed i busserne.

Reza Javid, politisk ordfører for Enhedslisten i Odense Byråd


Enhedslisten vil fremsætte forslaget om gratis mundbind som en såkaldt initiativretssag ved førstkommende byrådsmøde den 18. august, og foreslår også, at det indføres som en forsøgsordning fra den 1. september og to måneder frem.

- Vi kan efterfølgende tilpasse ordningen afhængig af udgifter og udbytte og af, om nuværende anbefaling om at bruge af mundbind i kollektiv trafik bliver et påbud i nær fremtiden, sådan som Enhedslisten har foreslået på landsplan, siger Reza Javid.

Annonce

Lang tid til byrådsmødet

Reza Javids byrådskollega socialdemokraten Anders W. Berthelsen sidder i Fynbus' bestyrelse, men ønsker ikke at forholde sig til forslaget, inden han har været til møde med den socialdemokratiske gruppe den 17. august.

- Udviklingen går så hurtigt, og der er 16 dage til næste byrådsmøde. Der kan ske meget inden da, og vi er nødt til at se på situationen på det tidspunkt, siger han.

Hos Fynbus vil direktør Carsten Hyldborg Jensen ikke forholde sig til et politisk motiveret forslag.

Han hæfter sig ved, at man i Sundhedsstyrelsens anbefaling skriver, at et mundbind kan være godt at have i tasken, hvis der skulle opstå en situation, hvor det er svært at holde afstand for eksempel i den kollektive trafik i myldretiden.

- Det er vigtigt for mig at sige, at den kollektive trafik ikke er et farligere sted at opholde sig end så mange andre steder, hvor der er samlet mennesker. Det er ikke farligere at være i en bus end i eksempelvis Bilka, siger han.

Annonce

Forsøgsordning

Enhedslisten er ikke nervøs for, at passagererne bliver skræmt af flere mundbind i busserne, men håber, at en gratis ordning vil gavne den kollektive trafik generelt.

- Det kan vise sig, at ordningen tjener sig ind, hvis det betyder, at flere tager bussen. Det, mener vi, er et forsøg værd, Reza Javid.

Enhedslisten påpeger, at ordningen først og fremmest er rettet imod passagerer, der ikke selv har råd til at købe mundbind. Hvis forslaget bliver vedtaget, vil Enhedslisten opfordre alle, der har råd, til selv at anskaffe sig mundbind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Torben frygter at havne i et sort hul: Skovrejsningsprojekt kan betyde syv måneder om året uden sol på grunden

Fyn

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Svendborg For abonnenter

Skovrider om bekymring for skyggegener: Svært at etablere skov, uden at nogle kan få mindre solindfald

Annonce