Annonce
Erhverv

Forskellige holdninger i baglandet over el-salg, der er sat i bero på Langeland

Joan Madsen-Østerbye mener, at bestyrelsen burde have stået fast på sin beslutning, også selv om der har været kritik af ikke at få inddraget repræsentantskabet. Arkivfoto: Robert Wengler
Nogle ærgrer sig, andre er glade, og nogle er tilfredse med, at man giver det mere tid med meldingen om, at det påtænkte salg til Energi Fyn nu er stillet i bero.

LANGELAND: Der er blandede reaktioner i repræsentantskabet for Fonden Langelands Elforsyning til meldingen om, at salget af elforsyningen til Energi Fyn er stillet i bero.

Joan Madsen-Østerbye, Simmerbølle, valgt fra tidligere Rudkøbing Kommune til repræsentantskabet, er ærgerlig over over denne udvikling.

- Bestyrelsen har nok tygget på det efter, at den har kunnet se, hvor meget modstand, der har været. Bestyrelsen greb jo også processen forkert an ved ikke at inddrage andre. Man kan selvfølgelig indvende, at vi har valgt en bestyrelse til at træffe beslutninger, men når man har repræsentantskabet med på råd i mange andre spørgsmål, så burde man også have gjort det her, siger Joan Madsen-Østerbye.

- Men når beslutningen om at sælge først var truffet, så skulle man have fastholdt den. Jeg tror heller ikke, at man skal se bort fra, at Sydfyns Elforsyning har "angrebet" kunderne på Langeland med en del reklamer i den seneste tid, tilføjer hun.

Annonce

Hold fast i kunderne

Helge Clausen, Stoense, tidligere Tranekær Kommune, har før markeret sig som modstander af et salg. Han vil ikke kommentere den seneste udvikling nu.

- Jeg er nødt til at afvente og få sat mig ind i tingene, før jeg siger noget, nævner han.

Jes Laugesen, også Stoense, ligeledes modstander af et salg til Energi Fyn, er tilfreds med, at salgsplanerne er sat i bero.

- Det lyder helt fint, men det behøver ikke være ensbetydende med, at man kører videre som hidtil. Det kan da godt være, at der findes andre muligheder. Måske kunne man overveje, om det vil være rentabelt med et samarbejde med kommunens selskab Langeland Forsyning for eksempel omkring administration.

Sydfyns Elforsyning har på det seneste været fremme med store annoncer over for mulige kunder her fra Langeland. Tror du, at det har haft indflydelse?

- Det håber jeg ikke, for vi skulle nødig have en kundeflugt. I så fald har vi jo slet ikke noget at handle med, i givet fald, svarer Jes Laugesen.

Annonce

God redegørelse

Jesper Navne, Sdr. Longelse, valgt i tidligere Rudkøbing Kommune, har før i Fyns Amts Avis´ rundspørge bakket op om, at repræsentantskabet ikke har været inddraget, mens han svarede ved ikke på spørgsmålet, om et salg er en god idé. Han ønsker ikke at udtale sig om den seneste udvikling.

Erling Rasmussen, Helsned, valgt i tidligere Sydlangeland Kommune, synes grundlæggende, at det er godt at stille salget i bero, når man er i tvivl.

- Hvis man vil, kan man sikkert nok altid sælge elforsyningen på et senere tidspunkt. Det er meget sværere at skulle købe den tilbage, og når man nu har vurderet, at det er bedst at se tiden an, mener jeg, at det er rigtigt.

Selve forløbet har han ikke deltaget i.

- Den forbandede corona ødelægger meget. Da der var repræsentantskabsmøde på nettet, havde jeg problemer med mit computergrej og kunne ikke være med. Selv hvis jeg havde kunnet, er det ikke det samme som et møde, hvor vi sidder sammen, siger Erling Rasmussen.

Jette Jespersen, Lohals, tidligere Tranekær Kommune, har det lidt dobbelt med beslutningen.

- Jeg synes, at det er godt, at man vil se, hvad der ligger af muligheder for at fortsætte i eget regi. Men omvendt kom bestyrelsen jo med nogle gode begrundelser omkring, at vi måske i fremtiden ville blive for små. Jeg synes faktisk, at der blev redegjort meget godt for det ved vores on-line repræsentantskabsmøde for nylig, og jeg er noget i tvivl, om der skal sælges eller ikke, siger hun.

Annonce

En alvorlig snak

Kristine Karlshøj, Bøstrup, valgt i tidligere Tranekær Kommune, er fortsat i tvivl, om et salg er en god idé.

- Det tror jeg også kan være tilfældet i bestyrelsen. De har nok haft en alvorlig snak. Enten har de hørt vores opråb om, at vi skal have mere information - at man skal huske det med borger- og brugerinddragelse. Eller også har bestyrelsen fået kolde fødder, måske også set i lyset af Sydfyns Elforsynings massive kampagne, som handler om almindelige markedsmekanismer a la "det går dårligt hos naboen - så kom over til os", mener Kristine Karlshøj.

Selve debatten har hun fundet interessant.

- Den har hele tiden handlet om måden, det her er foregået på. Man har på intet tidspunkt hængt enkeltpersoner ud, siger Kristine Karlshøj, der lige som før er i tvivl, om et salg er en god idé.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce