Annonce
Faaborg-Midtfyn

Forsamlingsforbud på 100 presser Outdoor Sydfyn

Outdoor Sydfyn bliver i år afviklet under nogle lidt andre omstændigheder, og de forskellige events bliver rykket ud på flere lokationer for at sprede deltagerne mest muligt. Foto: Michael Bager
Outdoor Sydfyn i Faaborg kommer til at tage sig ud i en anden form end den sædvanlige. Det fortsatte forsamlingsforbud på 100 personer har gjort, at Outdoor Sydfyn har måtte lave yderligere ændringer i programmet.
Annonce

Faaborg: Outdoor Sydfyn er et event, der hvert år tiltrækker flere tusinde frilufts- og idrætsinteresserede til Faaborg og omegn. Og i år vil der som altid være udendørsaktiviteter, konkurrencer og god stemning, men det bliver på nogle andre præmisser, end man er vant til, da der på grund af Covid-19 skal tages højde for afstandskrav og antallet af deltagere.

Event- og fritidskonsulent, Jan Fogde, fortæller at man hos Outdoor Sydfyn indtil torsdag havde regnet med, at forsamlingsforbuddet ville blive hævet til 200 personer. Men regeringen meldte torsdag aften ud, at der altså ikke ville blive ændret på forsamlingsforbuddet, som derfor stadig er på 100 personer. Det gjorde, at arrangørerne bag Outdoor Sydfyn fredag formiddag holdt møde om, hvad der skal ske som følge af regeringens udmelding.

Annonce

Aktiviteter gennemføres på anden vis

- Normalt ville der have været 600 løbere torsdag aften til Team Run, men det kan af gode grunde ikke lade sig gøre i år. Så vi kommer kun til at kunne få cirka halvdelen af de løbere med, som vi normalt ville have været på én aften, og dem har vi spredt ud over tre dage, så der altså er under 100 mennesker, der er ude at løbe ad gangen, forklarer Jan Fogde.

Mere usikkerhed er der omkring afviklingen af mountainbikeløbet om søndagen.

- Der kan vi desværre godt risikere, at der er nogle billetter, som skal refunderes. Det er endnu ikke muligt for mig at sige, hvad der kommer til at ske, men vi skal have undersøgt, om vi kan sende vores korteste ruter på 20 kilometer afsted først og få dem i mål, så vi kan sende de længere ruter afsted bagefter. Vi går efter, at så få billetter som overhovedet muligt skal refunderes og helst ingen, fortæller Jan Fogde.

Han regner med, at der i løbet af næste uge vil komme en afklaring på, hvad der skal ske med mountainbikeløbet.

Han uddyber yderligere, at deltagere til aktiviteterne Team Run og Trail Run, som har købt billetter, alle får lov til at deltage.


Vi har været nødt til at sprede vores aktiviteter ud på flere dage og ud på flere lokationer, for at det kunne lade sig gøre.

Jan Fogde, Event- og fritidskonsulent hos Faaborg-Midtfyn kommune.


Ingen aktiviteter er blevet droppet til trods for regeringens udmelding torsdag aften. Jan Fogde forklarer, at de eneste forskelle, man som deltager vil kunne mærke, er mængden af events, antallet af deltagere til de forskellige events samt den manglende stævneplads, som plejer at være ved Faaborg Havnebad. En stævneplads er ikke en mulighed, da det ville være svært for folk at holde afstand og dermed følge myndighedernes retningslinjer.

- Vi har været nødt til at sprede vores aktiviteter ud på flere dage og ud på flere lokationer, for at det kunne lade sig gøre. For eksempel går starten til vores trailløb ved Svanninge Bakker, og vores mountainbikeløb starter fra Enghaveskolen, siger Jan Fogde.

Det kan du blandt andet prøve kræfter med på Outdoor Sydfyn

TEAM RUN

YOGA

HAVKAJAK

VETERANTOG FRA FAABORG TIL PIPSTORN SKOVEN

FAMILIE MTB BØRN

TRAIL RUN

RONING

ORIENTERINGSLØB I BYEN

SUP - STAND UP PADDLE

GRØNLÆNDER KAJAK

MTB RACE "Den Korte, Den Gode, Den Onde og Den Grusomme"

VANDRETUR

Du kan læse hele programmet, som vil blive opdateret løbende på Outdoor Sydfyns hjemmeside, www.outdoorsydfyn.com, hvor du også kan finde yderligere informationer om eventet.

Annonce

Klar opfordring til folk, som ikke deltager

Jan Fogde og de øvrige folk, som planlægger Outdoor Sydfyn, er fortrøstningsfulde ved, at arrangementet afvikles under nogle særlige omstændigheder i år.

- De lokale foreninger, som vi samarbejder med, er både løsningsorienterede og klar til at løfte i flok. Og vi oplever også, når vi er i kontakt med vores deltagere, at der er en stor forståelse. Så det skal nok gå, siger Jan Fogde med en overbevisning i stemmen.

Jan Fogde kommer samtidig med en klar opfordring.

- Vi har en opfordring til deltagere, lokale og bekendte om, sagt på den pænest mulige måde, at holde sig væk fra vores events, hvis man ikke deltager. Det er den eneste måde for os at styre mængden af mennesker på, uden at vi skal have vagter på.

Outdoor Sydfyn løber af stablen i og omkring Faaborg tirsdag 18. august og slutter søndag 23. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

20 millioner at gøre godt med: Nu skal kommunalbestyrelsen på Ærø blive enige om, hvordan pengene bruges

Ærø For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Annonce