Annonce
Svendborg

Formiddagsfortællinger i Forsamlingshuset: Hvordan kunne en 16-årig blind dreng blive ledende modstandsmand?

Storyteller Torben Wahlstrøm står for at gøre litteraturen levende, når han til formiddagsfortællinger den 10. juni fortæller historien om den blinde helt Jacques Lusseyran. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Annonce

Svendborg: Svendborg Forsamlingshus genoptager formiddagsfortællingerne "Levende Litteratur" onsdag den 10. juni. Det sker med fortæller Torben Wahlstrøms bearbejdning af Jacques Lusseyrans erindringer fra 2.verdenskrig ”Og der blev lys”.

Torben Wahlstrøm giver ord, krop og stemme til historien om, hvordan en 16-årig blind dreng kunne blive en af lederne i den femtestørste modstandsbevægelse i Frankrig, og hvordan han kunne overleve 15 måneder i koncentrationslejr.

Fortællingen er baseret på Jacques Lusseyrans selvbiografi og er en bevægende og dybt intens fortælling om en blind helt, vi følger de første 20 år af hans liv. Centralt står ulykken, der som syv-årig gjorde ham blind og gav åbenbarelse af et indre lys, der aldrig siden forlod ham.

Det er også en fortælling om, hvordan han oplevede Guds nåde af liv, lys og glæde af kærlighed, krig og venskab, og hvordan han selv under koncentrationslejrens ekstreme vilkår formåede at elske livet.

Fortællingen afvikles både onsdag d. 10.juni kl. 10 og torsdag d. 11. juni kl. 19.30.

Billet skal købes i forsalg. /hetja.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce