Annonce
Langeland

Formand står ved udtalelser: Stadig mange tilflyttere, der er på overførselsindkomst

René Larsen står ved sine udtalelser fra december. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Stadig masser af sager med tilflyttere på overførselsindkomst, påpeger udvalgsfomand, som erkender, at et selvstændigt telefonnummer i jobcenter er en god idé.

LANGELAND: Formanden for Beskæftigelses-, Uddannelses- og Integrationsudvalget, René Larsen (S), står ved sine udtalelser fra avisen i december, om at man ikke skal tro, at man kan flytte hertil og kunne "gemme sig under raderen" i forhold til arbejde eller uddannelse.

- At problemet stadig er aktuelt, fremgår klart af en opgørelse fra 2019. Her har man i Jobcentret oprettet 70 nye sager med unge, altså 18-30-årige, på overførselsindkomst. Heraf kommer halvdelen udefra, det vil sige fra andre kommuner, siger René Larsen.

- Så jeg har fortsat den holdning, at Jobcentret ikke skal give folk noget at leve af, men noget at leve for. Målsætningen er stadig, at centret skal hjælpe borgere i arbejde eller bringe syge tættere på arbejde, tilføjer han.

Men naturligvis skal borgere kunne få fat i Jobcentret, påpeger udvalgsformanden.

- Det kommer faktisk noget bag på mig, at man skal ind over omstillingen i kommunen. Men så vidt jeg er orienteret, skulle der være et nyt telefonsystem på vej til Langeland Kommune, og der vil det give god mening at sørge for, at Jobcentret får sit selvstændige nummer, siger René Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Sydfynske trafikprojekter på dagsordenen nu

Coronakrisen har sat meget i stå og i de seneste uger har vi i Folketinget brugt mange kræfter på adskillige hjælpepakker til mange forskellige sektorer for at hjælpe Danmark så skånsomt som muligt gennem krisen. Nu er tiden kommet til også igen at se fremad. Væksten er ikke alene gået i stå, den er også slået tilbage. Derfor er det vigtigt, at vi fra statens side hurtigt får gang i nye projekter, der kan skabe og understøtte ny vækst, beskæftigelse og udvikling. I Venstre har vi nu meldt ud og opfordret til forhandlinger om igangsættelse af infrastruktur- og trafikprojekter. Det sydfynske trafikprojekt ”Fra Omvej til Genvej” skal på dagsordenen i Folketinget nu og sammen med Lolland/Falster dermed skabe hurtigere trafikkorridor fra Sydfyn til Femernforbindelsen, som forventes at komme om nogle år. Her på den sydfynske side handler det om en ny omfartsvej på Tåsinge, og på Lolland-siden om en fremskudt færgehavn. Projektet vil give øget og hurtigere fremkommelighed. På den måde vil projektet medvirke til at gøre Svendborg, Langeland og hele det sydfynske område attraktivt at investere i som virksomhed og samtidig styrke bosætningen. Allerede i disse år inden Femernforbindelsen er etableret, mærker man tydeligt, at trafikmængden øges hen over Tåsinge og Langeland. Derfor skal dette vigtige trafikprojekt på dagsordenen nu. Samtidig udestår der også investeringer i at færdiggøre investeringer i støjskærme fra Svendborgmotorvejen og et stykke frem mod Svendborgsund. En del er lavet. Det resterende bør sættes i gang nu. Og det er ligetil at gå i gang med nu. Helt oplagt er det naturligvis også nu at få sat gang i cykelstiprojektet fra Ollerup til Svendborg. Nu har staten chancen for at gå foran og give et projektet et godt startskud. Lad os komme i gang. Kære regering. Sæt infrastrukturplan på dagsordenen nu, og indkald til forhandlinger. Sæt disse sydfynske trafikprojekter på planen. Der er behov for det.

Fyn

Fem testcentre på vej: Skal kunne corona-teste 5000 fynboer om dagen

Erhverv

Butikkerne lider: Men loyale kunder i lokalsamfund kan gøre livet lettere efter krisen

Annonce