Annonce
Langeland

Formand i debat: - Accepter hinandens forskelligheder

- På samme vis kan det være, at jeres ønsker som forbrugere ikke hænger sammen med mine muligheder som butiksejer, lyder meldingen fra H.C. Rasmussen i dette debatindlæg om butikkernes åbningstider i turistsæsonen. Privatfoto.
Annonce

Svar fra brevkassen:

Der spørges i Fyns Amts Avis og på Facebook til, hvorfor butikkerne lukker, når der er så mange turister. “Hold åbent alle dage. der er masser af kunder, det kan kun betale sig, så kom nu i sving,” skrives der.

Som brevkasseredaktør svarer jeg:

Kære konsulenter! Jeg har endnu ikke har klippet hækken rundt om vores hus. Alle andre har klaret det til Sankt Hans. Nogle er allerede begyndt at snakke om at klippe anden gang. Tilbage står min hæk lang og uplejet. Det afføder mange kommentarer, som “skal du ikke snart klippe hækken?”. ”Den er godt nok blevet lang”. “Den vælter da snart.”

Folk passerer vort hus, og jeg kan se dem kommentere min hæk. Jeg tager det dog roligt, har vænnet mig dertil, meget bedre end dem, der kører forbi. Det oplevede jeg for tre år siden, hvor jeg faktisk klippede hækken inden Sankt Hans. Det ødelagde bare søndagsturene for mange.

Vores behov, ambitioner og muligheder er forskellige. Jeg tager det temmelig afslappet med ukrudt og synes godt om den mangfoldighed, der pludselig kan opstå, og heldigvis er min kone enig med mig. Min mor har det dog anderledes. Kommer hun forbi, har hun svært ved ikke at trække noget ukrudt op i indkørslen, inden hun kommer ind.

Jeg har vænnet mig til, at vi ikke har samme forhold til mælkebøtter. Jeg venter bare med at sætte kaffen over, til hun er kommet inden døre. Det vigtigste er jo, at vi kan sammen og accepterer vores forskelligheder i stedet for at prøve at få den anden til at forandre adfærd. På den måde undgår vi en masse frustrationer, negative tanker og kan i stedet nyde vort samvær og kaffen.

På samme vis kan det være, at jeres ønsker som forbrugere ikke hænger sammen med mine muligheder som butiksejer.

Så: Kære Konsulent! Brug din tid der, hvor den vil gøre dig godt og på de muligheder, der er.

Mit svar er inspireret af Stine Pilgaards pragtfulde bog “Meter i sekundet”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Solidaritet med den kendte handelskultur

Faaborg-Midtfyn

Jim Lyngvild ville blot gøre en god gerning: Beskyldt for dyremishandling og nazi-sympatier på kommunal Facebook-side

Annonce