Annonce
Ærø

Formand for Kulturladen: Danserne er gode lejere

Jesper Balslev (tv) glæder sig over, at danserne fra Danse-camp Ærø bruger Kulturladen til danse-workshops over sommeren. Men det er ikke noget, den økonomisk trængte Kulturladen spinder guld på. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær
Det er ikke fordi, de ligefrem spinder guld på dem, men danserne fra den årlige Danse-camp Ærø er alligevel gode lejere af Kulturladen, der fortsat kæmper med en trængt økonomi

Store Rise: Danserne fra årets Danse-camp Ærø har i løbet af de sidste par uger flittigt brugt Kulturladen i Store Rise som ramme om blandt andet tango-workshops. Og det glæder formand for Kulturladen, Jesper Balslev, at stedet bliver brugt over sommerferien, der ellers er en stille periode.

- Vi da glade for, at nogen kan bruge den i sommerperioden, og så er de gode lejere. Alt er i orden, når de forlader det, og de er glade for at være her, siger Jesper Balslev.

- Det giver en lille husleje, og det er positivt. Men det er ikke noget, vi spinder guld på - vi vil jo gerne have, at de kommer igen. Og de har da også allerede reserveret til næste år.

Med hensyn til økonomien i Kulturladen går det, ”som det plejer”, siger Jesper Balslev og griner. Det vil sige opad bakke. Sidste år anmodede Kulturladens bestyrelse Ærø Kommunes kultur- og socialudvalg om at få ophævet en klausul, der forhindrer dem i at udleje stedet til eksempelvis private fester, dog uden held.

- Vi fornyer ansøgningen i løbet af efteråret om at få lov at leje kulturladen ud til private fester, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Så er det tid til at indstille til Den Sydfynske Initiativpris: Chefredaktør er stolt og ydmyg over avisens rolle

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lav en god færgeplan, der fremtidssikrer Ærø

Det er næsten fast arbejde for os på lokalredaktionen på Ærø at skrive om færger. Og det med god grund. Når man taler om kriterier for god journalistik, er væsentlighed et af de vigtigste. Og færgerne er i den grad væsentlige for ærøboerne. Færgen er livsnerven, øens puls og forbindelseslinjen til fastlandet. Hvis man som udefrakommende skal forstå, hvor vigtige færgerne er for ærøboerne, skal man bare se til Marstal, hvor et privat initiativ helt utroligt har formået at genskabe ruten mellem Marstal og Rudkøbing. Nu er Marstal ikke længere en blindtarm eller verdens ende, sådan som flere har beskrevet byen, siden færgen forsvandt. Alle kan være enige om, at færger er vigtige, men der hører enigheden som regel også op. Ligesom der er mandagstrænere efter enhver fodboldkamp, er der også 6000 sofafærgedirektører. Men alene af den grund er det med velberåd hu, at Ærø Kommune, som jo driver Ærøfærgerne, nu sætter gang i en plan for, hvordan fremtidens kommunale færgestruktur skal se ud. Borgmesteren havde ellers ønsket at vente med arbejdet, til der er nogle konkrete erfaringer fra den private konkurrent, Ærøxpressen. Men Mads Boeberg Hansen (K) insisterede på, at man skal begynde at diskutere det allerede nu, og det er en god idé. Naturligvis er det en fin idé at tage bestik af, hvilke konsekvenser den private konkurrent får for den kommunale færgefart. Men der er intet til hinder for, at man begynder at diskutere andre ting allerede nu. Er det for eksempel en god idé at sejle til Ballen eller Lehnskov, og har den plan, som før har været diskuteret og skrinlagt igen, overhovedet gang på jord? Skal de fremtidige kommunale færger være eldrevne eller hybride? Skal færgerne være større end de nuværende tvillingefærger? Og bør man planlægge en løbende udskiftning, sådan som færgedirektør Keld Møller foreslår? Der er nok at tage fat på, og den diskussion kan ligeså godt begynde nu. Der er ingen, der siger, at det, man beslutter nu, skal være bindende. Men bare det at åbne snakken kan føre nye pointer og indsigter med sig, som kan kvalificere debatten og dermed beslutningerne. Og når det kommer til at kvalificere beslutningerne, kunne det måske være en god idé at inddrage ekspertise og fagpersoner udenøs fra for at få nogle friske øjne, der ikke har aktier i ærøsk færgefart, på. Og kunne man forestille sig at inddrage ærøboerne mere, end man har tradition for? Meget tyder i hvert fald på, at færgerne og driften af dem har en vital betydning for ærøboernes livskvalitet og også for bosætning. Derfor bør politikerne i vidt omfang også forsøge at tænke nyt for at tilgodese ærøboer i almindelighed og pendlere i særdeleshed. Hvis bedre færgefart kan holde på flere borgere og måske endda tiltrække flere til øen, vil det da være smukt.

Annonce