x
Annonce
Langeland

Forhenværende viceborgmester fylder 75: Historierne står i kø for at blive til bøger

Til maj, og når det ikke er koldt længere, slår Anni Printz atter dørene op i sit Galleri Havnefront på Lohals havn. Torsdag fylder hun 75. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Forhenværende viceborgmester og nuværende aktiv forfatter, dramatiker og billedkunstner Anni Printz har netop afleveret et nyt kirkespil, der skal opføres i Rudkøbing Kirke i forbindelse med fejring af 200-årsdagen for opdagelsen af elektromagnetisme. Torsdag fylder hun 75.

Et færdigt kirkespil, en børnebog, der snart er klar til at gå i trykken, en næsten færdig krimi og en trekvart færdig voksenroman.

Sådan ser listen over skriveprojekter ud for den nordlangelandske forfatter og billedkunstner Anni Printz, der fylder 75 på torsdag.

Hun er pensioneret skolelærer og underviste hovedsageligt i dansk og fremmedsprog i 40 år på Snøde Skole, hvor hun også arbejdede med teater og rejste en del med eleverne.

I 2018 kunne hun så tilføje galleri-indehaver til cv'et, da hun åbnede Galleri Havnefront på havnen i Lohals. Samme år udgav hun børnebogen "Dræsine og dragen" samt en samling illustrerede digte, der kom til verden på Facebook, og som altså endte i bogform på opfordring fra andre.

Hendes seneste værk "Kirkespil om tro og viden", er bestilt af nu pensioneret sognepræst Hanne Davidsen, der stod bag en voksenforestilling om Luther i anledning af reformationsjubilæet i 2017, og som i år er primusmotor i opsætningen af et kirkespil op om H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetisme.

Derudover har Anni Printz på flere "stadier" travlt med at skrive og udgive flere bøger - på eget forlag.

- Første gang, jeg sendte en bog ind, fik jeg den antaget. Så havde jeg jo bevist, at jeg kunne få bøger antaget, og så begyndte jeg at udgive selv. Det er hurtigere og meget pænere for den samme pris, og så kan jeg selv bestemme. Det kan jeg godt lide, lyder det fra fødselaren.

Annonce

Anni Printz

Er fra Amager og har boet på Langeland siden 1968.

Pensioneret skolelærer og nuværende aktiv dramatiker, billedkunstner og forfatter.

Udgav sin første "rigtige" bog, De gyldne fjer", i midten af halvfemserne. Bogen er skrevet med baggrund i lokalhistoriske hændelser.

Har i alt udgivet 12 bøger.

Har netop afleveret manuskript til et kirkespil om H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetisme. Kirkespillet har premiere den 14. november i Rudkøbing Kirke, og der spilles tre (måske fire) forestillinger. Instruktør stykket er Uta Motz.

Udstiller sine malerier, dog ikke lige i øjeblikket, da der har været meget andet at se til.

Gift med Birger, som hun har to børn med.

Stillede op og blev valgt

Anni Printz er fra Amager og bosatte sig i 1968 på Nordlangeland sammen med sin mand, Birger.

De havde mødt hinanden på Holbæk Seminarium og fik begge job på Snøde Skole, hvorfra Anni Printz kunne lade sig pensionere i 2005 med titel af overlærer.

I 1989 stillede hun op til kommunalvalget for Venstre, som manglede kandidater, og blev valgt ind i Tranekær Kommunalbestyrelse de næste 12 år, heraf 8 år som viceborgmester.

Venter på varmere vejr

Med udsigt til selv at kunne ende i borgmesterstolen efter Svend Aage Hansen trak hun sig dog fra det lokalpolitiske arbejde og fik dermed tid til at dyrke sin passion for at skrive, tegne og male.

Og for to år siden slog hun så dørene op for eget galleri, hvor der takket være nye tiltag på Lohals Havn også kommer mange besøgende med børn.

- Mine gæster er sejlere og andre, der nyder livet på en lille havn. Mange har også børn med, som har adgang til el-løbehjul, soppebassin, indendørs fodboldspil og elektronisk hockey. Mange fastboende kommer også forbi for at få en snak og se, hvad jeg laver nu, siger Anni Printz, der forventer at slå dørene op for en ny sæson i det lille galleri til maj, når det er varmt nok igen.

Anni Printz kunne have fejret guldbryllup med sin mand i april sidste år. Det har tiden dog ikke helt været til gengæld fejrer hun sin fødselsdag på søndag med en fest for inviterede familie og venner, heriblandt parrets to børn og børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce