x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Foredrag om tv- og kirkeliv i Brasilien

Niels Jørgen Langkilde holder foredrag om tv- og kirkeliv i Brasilien onsdag 19. februar i Ryslinge. PR-foto

Ryslinge: KLF, Kirke & Medier på Fyn byder i forbindelse med generalforsamlingen onsdag 19. februar kl. 19.00 i Ryslinge sognekirkes konfirmandstue på et foredrag af kommunikationsdirektør Niels Jørgen Langkilde, fhv. MF, fra H. C. Andersen Instituttet, som har kontorer i såvel Sandholts Lyndelse som Rio de Janeiro. Foredraget ledsages af billeder. Niels Jørgen Langkilde var TV2’s første informationschef, og han var tidligere koncerninformationschef hos mediekoncernen MTG A/S, så han kender medierne indgående indefra.

- Medierne betyder - ligesom i Danmark - rigtig meget. Forskellen er blandt andet mange flere tv-kanaler og mange tv-kanaler, som er helt fokuseret på religion, siger Niels Jørgen Langkilde.

- Når vi taler kirkerne og det religiøse tilhørsforhold, så fylder de meget mere i brasilianernes dagligdag, og det betyder ikke kun noget på tv, men også i skoler, i valgkampe og i det sociale arbejde. Forskellen mellem de forskellige kirkesamfund er betydelig, og det vil jeg fortælle mere om, siger han.

Alle er velkomne, oplyser arrangørerne. /houn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Støt handelslivet så seks tomme butikker ikke bliver til 76

Lokaldebat: I disse corona-tider er der tid til at reflektere over mange ting. En af disse er butikker. Som Faaborg er nu med mange lukkede på grund af coronaen og en mennesketom gågade samt andre steder, så kunne det være, folk skulle tænke lidt eller meget over brugen af indkøb på webshops. Det udvikler sig konstant i stigende grad. Hvis det bliver ved med at udvikle sig, så bliver Faaborg en meget tom og trist by, hvilket også vil have en effekt på et dalende antal turister. Denne tomhed har vi allerede nu fået et eksempel på. Så fremover: Handl lokalt i de fysiske butikker, så vi bevarer handelslivet. Hvis der er ting, man ikke kan købe her, så er det måske nødvendigt med køb på webshops. Forestil jer for eksempel en Open By Night uden butikker eller en almindelig hverdag med tomme lokaler. Det bliver en trist vandring igennem byen. 2019 optalte jeg antal butikker med start Østergade og op ad Østergade til Torvet, Torvegade, Mellemgade, Vestergade og frem til Mellemgade med slutpunkt ved Hammer-Hansen. Der er steder, som er detailhandel, caféer, bodegaer og restauranter. Der var faktisk 76 åbne steder. Der var seks lukkede. Generelt dukker der hurtigt nye butikker op i de tomme lokaler i byen. I dag var der det samme resultat. Og så er der jo også lige de fyldte lokaler i Herregårdscentret plus seks supermarkeder. Vi har et rigt handelsliv i Faaborg. Støt det og gå udenom webbutikker og ind i en fysisk lokal butik, så de seks tomme lokaler ikke bliver til 76.

Annonce