Annonce
Langeland

Foredrag om sex og køn i antikkens Rom: Rigtige mænd, ordentlige kvinder og perverse typer

Ittai Gradel holder foredrag i Møllehavehuset søndag den 10. november. Privatfoto
Annonce

Arkæolog og antikhistoriker Ittai Gradel holder foredrag i Møllehavehuset/Bøstrup Præstegård søndag den 10. november klokken 15-17.

Ittai Gradel er oprindeligt uddannet klassisk arkæolog fra Aarhus Universitet, dernæst antikhistoriker med en doktorgrad fra Oxford, hvor han arbejdede med religion, særligt kejserkult, i Romerriget.

Han har forsket og undervist på de fleste danske universiteter, samt i Oxford, og senest som fastansat lektor ved universitetet i Reading, England.

I 2008 sagde han sin faste stilling op og forlod universitetsverdenen. I dag ernærer han sig som konsulent og antikvitetshandler og bor i Rudkøbing.

Om foredraget, der har titlen "Rigtige mænd, ordentlige kvinder og perverse typer: sex og køn i antikkens Rom - og sidenhen", skriver Ittai Gradel i en pressemeddelelse:

- Var kvinder altid fra Venus og mænd fra Mars - eller er det først vores kultur, der har fundet på det? Begreber som køn og seksualitet er i dag til debat som aldrig før. Men det er ikke noget nyt: Det har de altid været. Også antikkens romere diskuterede heftigt begreber som køn og kønsroller, korrekt og forkert sex, forskellene på mænd og kvinder (og forvirrende typer der imellem). Fx var det en udbredt opfattelse, at kvinders sexlyst var syv gange stærkere end mænds.

- Hvor denne og andre ideer stammede fra, og hvad de betød for romersk kultur og samfundsindretning, vil være temaet for mit foredrag - med afstikkere til lignende diskussioner sidenhen. /anst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

150 bekymrede borgere til vindmøllemøde: - Vi er især bange for støjgenerne

Annonce