Annonce
Svendborg

Foredrag og netværk mod stress

Lars Lautrup-Larsen holder foredrag om stress i Svendborg. PR-foto
Frivillig social forening i Svendborg tilbyder selvhjælpsgruppe for stressramte

Svendborg: Den frivillige sociale forening "Kontakt mellem Mennesker" har igen fået bevilget en pose penge fra Socialstyrelsen.

Det betyder, at Lene Elinor Jørgensen kan fortsætte som selvhjælpsgruppe-koordinator. Det er hun glad for, fordi hun brænder for at føre folk sammen i frivillige fællesskaber, som tager udgangspunkt i deltagernes egne behov.

- Netværks- og selvhjælpsgrupper er hverken terapi eller behandling, men medmenneskelige møder, som tager udgangspunkt i ligeværdige og gensidige relationer, lyder det.

Annonce

Ny fokus på stress

Sidste år modtog foreningen en del forespørgsler om etablering af netværksgrupper for stressramte, og derfor har man nu besluttet at sætte fokus på emnet.

Det sker i første omgang via foredraget "Min vej igennem stress" med blogger, forfatter og tidligere stressramte Lars Lautrup-Larsen. Han har stor viden om stress og mange års erfaring med rådgivning og hjælp til stressramte.

- Det bliver en aften, hvor stress tages alvorligt, men med Lars Lautrup som foredragsholder bliver det med et glimt i øjet, siger Lene Elinor Jørgensen.

Efter foredraget vil Lene Elinor Jørgensen fortælle om mulighederne for at deltage i en ”Netværksgruppe mod stress” som Kontakt mellem Mennesker starter i november.

Foredrag mandag 7 oktober kl. 18.30-20.30 i Frivillighuset, Havnegade 3.

Foredraget er gratis, tilmelding sker ved at ringe/sms til Lene Elinor på 4274 5710.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: En god investering i fremtiden

Rundt omkring i kommunerne bliver sidste hånd lagt på det kommendes års budget, og det kan være lidt en jungle at navigere rundt i, hvis man vil forsøge at finde hoved og hale i alle tallene. I det hele taget kan det der med økonomi hurtigt blive noget, som er svært at overskue og gennemskue. Det behøver ikke engang at være et kommunalt budget, det handler om. Det kan også være den helt private økonomi. Især hvis man står på helt uden forudsætninger for at kunne skabe sig et overblik over, hvordan pengene bruges klogest og hvilken type penge, man helst skal holde sig helt fra. Derfor er det et godt initiativ, der er sat gang i Svendborg Kommune. Et samarbejde mellem kommunen, handelsskolen i Svendborg og et pengeinstitut, skal hjælpe nogle af kommunens ældste skoleelever til at forstå, hvordan en privatøkonomi egentlig er skruet sammen, hvordan et budget fungerer og ikke mindst hvilke lån, det bare en skidt idé at røre ved. Det har i nogle år været meget nemt at låne penge, men jo nemmere det er, desto dyrere er lånet også ofte, og det kan jo være nemt at lade sig friste. Forhåbentlig ved de fleste efterhånden, at kviklån bare er en sløj idé at kaste sig over, men det skader absolut ikke, at de nye generationer får forklaret, hvad der skidt, og hvad der er kanel, af en person, der er næsten jævnaldrende med dem selv. Sandsynligheden for, at der bliver hørt grundigt efter er formentlig større end, hvis det er et menneske på deres forældres alder, der står med en løftet pegefinger. Den slags er der nok af i deres liv, og skal det virkelig trænge ind, er det vigtigt at undervisningen i privatøkonomi foregår i øjenhøjde. Sandsynligheden for, at informationerne sidder fast, øges markant. Umiddelbart bliver det da også godt modtaget. De elever Fyns Amts Avis har talt med om projektet har taget godt imod undervisningen. Så præsenteres det rigtigt, er sandsynligheden for en god modtagelse af budskabet også stor. Og så kan det være, at vi oplever bare lidt færre mennesker, der havner i en gældsspiral, hvor dårlig økonomi og deraf følgende kviklån er dagens ret. Derfor fortjener de involverede parter i undervisningsprojektet stor ros. Det er - meget apropos - en god investering i fremtiden.

Langeland For abonnenter

Eks-borgmester om fyret kommunaldirektør: - Der var et eller andet, der sagde mig, at det ikke ville fungere

Annonce