Annonce
Svendborg

Forbrugerne skal have penge tilbage for el: SEF sender fem millioner retur

Svendborgenserne skal have penge tilbage for el. Arkivfoto: Jørgen Outzen
Svendborgs lokale elnetselskab, FLOW Elnet, har opkrævet for meget i aconto hos forbrugerne og sætter tariffen ned frem til nytår.
Annonce

Svendborg: Svendborgensiske husstande, virksomheder og institutioner kan se frem til at få penge tilbage for el.

En efterregulering af elprisen hos SEF's elnetselskab, FLOW Elnet, sender nu fem millioner kroner tilbage til kunderne.

Det sker ved, at tariffen for at få el leveret i ledningsnettet i andet halvår af 2020 sættes ned, og nedsættelsen gælder frem til 1. januar 2021.

Teknisk chef i FLOW Elnet, Per Svendsen, fortæller, at det er den sædvanlige efterregulering af acontoopkrævningerne, der nu giver penge tilbage.


Det er den indtægtsramme, der bliver meldt ud fra myndighederne år efter år, og den kan jo være svær at ramme helt præcis.

Per Svendsen, teknisk chef, Flow Elnet


- Det er den indtægtsramme, der bliver meldt ud fra myndighederne år efter år, og den kan jo være svær at ramme helt præcis. Derfor er der i 2018 opkrævet for meget, og vi laver en efterregulering og betaler pengene retur til forbrugerne, siger Per Svendsen.

For en almindelig husstand med et årligt forbrug på for eksempel 4000 kWh betyder dette, at elregningen nedsættes med cirka 150 kroner.

Det gør måske ikke den helt store forskel i familiens budget, mens det kan have en lidt større effekt for en stor virksomhed med et forbrug på eksempelvis 200.000 kWh. Den vil få en nedsættelse på  2200 kroner.

For Svendborg Kommune, som samlet har et stort forbrug i alle sine institutioner, forventes der en tilbagebetaling på cirka 300.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce