Annonce
Fyn

Forberedelser til kommunalvalg er i fuld gang

Sonja Marie Jensen blev valgt som ny spidskandidat for Socialdemokraterne efter et kampvalg mod Martin Stenmann i maj 2018. Her lykønskes hun af Barbara Schultz, der siden er valgt til lokalformand i Nyborg. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Selv om der stadig er lidt over et år til næste kommunalvalg, er flere af partierne i Nyborg Kommune begyndt at støbe kuglerne til kampen om vælgernes gunst. I fire tilfælde har man også peget på en spidskandidat.

Nyborg: Det er langt fra kun De Konservative i Nyborg, der er begyndt at røre på sig frem mod kommunalvalget i 2021 med valget af Michael Gertsen som ny spidskandidat.

Selv om der stadig er lidt over et år til valget, er flere af partierne i kommunen for længst gået i tænkeboks for at støbe kuglerne i kampen om vælgernes gunst. Det gælder blandt andet Venstre, hvor man ifølge lokalformand John Burke Hansen, Langtved, forventer at have et valgprogram klar inden årsskiftet.

Borgmesterpartiet har også valgt spidskandidat. Det skete allerede i foråret, og ikke overraskende har medlemmerne valgt at pege på den siddende borgmester, Kenneth Muhs, der fik et kanonvalg i 2017.

Annonce

Det ligger også fast, hvem hovedmodstanderen bliver. Efter det seneste kommunalvalg satte Socialdemokratiet gang i en længere proces, som mundede ud i valget af Sonja Marie Jensen som ny spidskandidat i stedet for Vibeke Ejlertsen.

Ifølge lokalformand Barbara Schultz skulle man allerede i foråret 2020 have haft medlemmernes accept af et nyt principprogram. Den del er dog udskudt til september på grund af corona-krisen. Senere på året skal de socialdemokratiske medlemmer igen samles, denne gang for at vælge de øvrige kandidater på listen.

Op på hesten igen

Også Enhedslisten i Nyborg har peget på en ny spidskandidat i form af Melissa Meulengracht, der erstatter Benny Pieszak. Enhedslisten, der skal forsøge at genvinde en plads i byrådet, efter at man røg helt ud sidste gang.

Ved den lejlighed fik Dansk Folkeparti to mandater, hvoraf det ene gik til spidskandidat Carsten Kudsk. Han er også klar til at stille op igen i forreste geled, og her spår han sig selv gode chancer.


Den fejl, som nogle politikere gør, er, at man ikke lytter til sit bagland. Men det synes jeg i den grad, jeg har gjort. Vi har et rigtig godt samarbejde

Carsten Kudsk, Dansk Folkeparti


- Den fejl, som nogle politikere gør, er, at man ikke lytter til sit bagland. Men det synes jeg i den grad, jeg har gjort. Vi har et rigtig godt samarbejde, siger han til Fyens Stiftstidende.

Formelt sker valget af ny spidskandidat dog først på en generalforsamling i foråret.

Det samme gør sig gældende for De Radikale, oplyser Niels Monberg på vegne af lokalbestyrelsen. Modsat Dansk Folkeparti har man indtil videre ingen oplagt kandidat til at stå øverst på listen.

Til gengæld har partiet, der traditionelt har svært ved at skaffe stemmer nok til et mandat i byrådet, på det seneste været meget aktiv i kampen mod Lynfrosten-planerne.

Ligesom flere af de andre partier er SF for længst begyndt at forberede sig til kommunalvalget næste efterår, og inden længe forventer man at kunne vælge en spidskandidat.

Det sker på et opstillingsmøde i begyndelsen af september, mens listen med de øvrige kandidater først ventes klar i foråret, oplyser byrådsmedlem og udvalgsformand Suzette Frovin. Hun melder sig i øvrigt også klar til at genopstille som spidskandidat.

Annonce
Svendborg

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Kultursammenstød mellem København og Svendborg: Radio Diablo på vej ud af Radio Loud

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Imam fra Svendborg ønsker sharialov og islamisk stat: Borgmester Bo Hansen fordømmer hans udtalelser

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis: Der skal mere lys over Holmegaard-sagen - og det kommer der nu

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Sport

Gammel mesterklub prøver igen: B1909 hiver eks-divisionsspiller ind i manegen - Svendborg-Oure vandt topkamp

Kultur

Publikum bar berørt stjerne: MØ’s eneste koncert i 2021 bød på nyt verdenshit og ”Fisse i dit fjæs”

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Fyn For abonnenter

Aflyttede bil under narko-efterforskning: Specialenhed hørte mistænkts kæreste læse sms om anden forbrydelse højt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Langeland

Fyns Amts Avis mener: Debatten om Rema 1000 har udviklet sig til en farce - her er fakta

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

Læserbrev: Tilskud til pasning af eget barn er en mulighed

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Gigantisk solcellepark er på vej: Kan producere grøn strøm til 31.000 husstande

Faaborg-Midtfyn

Nabo raser mod støjterror: Unge holder nattefester og raserer skolegård

Annonce