Annonce
Faaborg-Midtfyn

For mange overser biograf: Nu vil de have permanent rød løber af klinker helt ud på vejen

Sådan forestiller kunstneren Oliver Streich sig, at det kan se ud, hvis Helios får lov til at realisere hans idé om en permanent rød løber i klinker eller tegl, lagt ned i fliserne foran bygningen og hele vejen over på den anden side af gaden. Visualisering: Oliver Streich
Der sker både fornyelse, forenkling og synliggørelse i Helios. Nyt navn, ny samlet hjemmeside som portal til alt, hvad der sker i huset - og så vil biografen gerne lave en permanent rød keramikløber, der skal gå fra indgangen og helt over på den anden side af vejen.

Faaborg: Siden den store renovering for nogle år siden har biografen i Faaborg officielt heddet Helios Film- og Kulturhus.

Men nu sker der en vigtig ændring: Helios skifter navn til Helios Biograf- og Kulturhus.

Og har det så nogen større betydning, kunne man spørge? Ja, det har det i høj grad, hvis man spørger nøglepersonerne i biografforeningens bestyrelse.

Annonce

- Da vi renoverede biografen, havde vi en idé om, at Helios også skulle være et værksted for filmproduktion. Vi havde nogle tanker om, at stedet skulle forholde sig til film på en mere studerende måde med udstillinger, magasiner og så videre - vi skulle være en slags "filmhus". Men siden har vi fundet ud af, at det jo er en biograf, vi er, og det er det, vi nu går tilbage til, forklarer formand Lars Kensmark.

Én hjemmeside for hele huset

Flemming Helsted fra bestyrelsen uddyber:


Mange her i byen har måske taget det for givet, at biografen er her, men ved at åbne op håber vi, at både tilflyttere og forbipasserende turister kan se, at hov - her er byens biograf.

Lars Kensmark


- Vores identitet udadtil har ikke signaleret biograf. Jeg kender en gammel mand, der flyttede hertil fra Ringe for nogle år siden. Der er tre ting, han gerne vil: Sidde på biblioteket og læse avisen, cykle ned på havnen og se, hvad der sker - og så vil han gerne i biografen. Men efter at have boet her et år, vidste han stadig ikke, at der er en biograf i byen. På vores facade står der ingen steder biograf, og der står ingen steder, at her sker ting og arrangementer. Så det er ikke alle, der lige har afkodet, at her er en biograf.

Formand Lars Kensmark, næstformand Jakob Holm og bestyrelsesmedlem Flemming Helsted foran det nye næsten fem meter høje arrangementsbanner, der skal vise forbipasserende, at der sker ting og sager i Helios. Foto: Palle Søby

- Hidtil har vi haft to hjemmesider: En for hele huset og en for biografen. Det er noget rod, og det har vi været nødt til at rydde op i for klart at signalere, at det her er en biograf og et kulturhus. Nu får vi én samlet hjemmeside, som hedder heliosbio.dk. Den bliver porten til alt, hvad der foregår i det her hus. Så når fx musikforeningen har arrangementer, kommer de ind på vores hjemmeside, forklarer Flemming Helsted.

Annonce

4,40 meter højt banner viser vej

- Sidste sommer, hvor alle andre havde en fantastisk sommer, dykkede vores besøgstal 30 procent i forhold til en normal sommer. Mange tusind gik forbi, men de kunne ikke se, hvad der sker i Helios. Så det første, vi har gjort for at skabe mere synlighed, er at sætte et 4,40 meter højt arrangementsbanner op på facaden ved siden af. Her viser vi eksempler på alle de arrangementer, der er i Helios, fortsætter Flemming Helsted.

Et tilsvarende men lidt mindre arrangementsbanner er sat op i loungeområdet bag ved Helios-bygningen.

Annonce

Rød løber tværs over gaden

- Og så har Oliver Streich fået en fantatisk idé: At vi skal have en permanent rød løber i klinker eller tegl lagt ned i fliserne foran bygningen og hele vejen over på den anden side af gaden. Jeg tror, det alt sammen kan bidrage til, at vi får fat i nogle flere af de mange strøgkunder, for der vil vedvarende være mange turister i Faaborg de kommende år, siger Flemming Helsted.

- Mange her i byen har måske taget det for givet, at biografen er her, men ved at åbne op håber vi, at både tilflyttere og forbipasserende turister kan se, at hov - her er byens biograf, supplerer formand Lars Kensmark.

Deet nye logo, som kunstneren Oliver Streich har lavet, forener det historiske med det fremadrettede i Helios.

Oliver Streich er også manden bag biografens nye logo, som forener det gamle søjleværk fra Helios-Teatrets tid med det langt mere moderne navn, Helios Biograf- & Kulturhus.

Det nye navn og det nye logo skal nu løbende indarbejdes i alt, hvad der har med Helios at gøre - mails, brevpapir, hjemmeside og så videre, ligesom der skal nye skiltepyloner op udenfor.

Annonce

Folk går i biografen igen

Denne sommer har besøgstallene været okay - ikke mindst takket være trækplastre som "Hvor kragerne vender" og "Pagten", der trækker mange gæster i disse dage.

Og der er flere "hittere" på vej: "Ternet Ninja 2" med premiere 19. august og den længe ventede nye James Bond-film, "No time to die", med premiere 30. september.

Sådan kunne en permanent rød keramikløber udformes.

Lørdag 11. september laver Helios sammen med Faaborg Museum et arrangement med maleren Ulrik Møller, der stammer fra Vester Aaby og bor i Berlin. Han laver også kunstfilm, som er blevet vist på kunstgallerier rundt omkring, men det er første gang, hans film vises i en rigtig biograf.

Senere på efteråret er der premiere på en stumfilmfestival, som Helios gerne vil gøre til en tradition. Og lørdag 2. oktober er der for tredje år i træk Pink Floyd-temadag med musikjournalisten Thomas Ulrik Larsen.

Alt sammen beviser på, at der foregår meget andet end film - i Helios Biograf- & Kulturhus.

Den nye James Bond-film kan blive efterårets helt store hit i Helios - der nu hedder Helios Biograf- & Kulturhus. Foto: Palle Søby
Annonce
Ærø For abonnenter

Endnu en fornem pris til Ellen: - Ærø er virkelig kommet på landkortet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Helbredet driller: Charlotte har solgt sin slæbebåd og lukker rederiet

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ville ikke give hånd: Hængte kæden om halsen på en borgmester, han ikke ville stemme for

Faaborg-Midtfyn

Julestemningen sættes på prøve, når godsejeren og hans familie skal fælde juletræ

Sport For abonnenter

Navne fra Jyske Bank Arena - med Zachariassen i opvarmning,  imponeret Boldsen og Lemgos langfart

Rekordmange ledige stillinger - virksomheder afviser ordrer

Sport For abonnenter

GOG fløj hen over fightende tyskere - Gidsel fandt det ekstra gear efter pausen

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Faaborg-Midtfyn

Tyve gennemrodede to huse på samme vej

Navne For abonnenter

Efter gaseksplosion: Knud Gether holder op med at tage sorgerne på forskud

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Svendborg

Snart kan turen til Drejø og Skarø vare længere: Forlænget rejsetid kan halvere Højestenes CO2-udslip

Svendborg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Svendborg Kommune

Faaborg-Midtfyn

Faaborg-Midtfyn Kommune indfører krav om coronapas for alle medarbejdere - ingen skal kontrollere det

Annonce